30-09-2023, 10:39 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-09-2023, 10:44 AM ja muutjaks oli mossepower.)
(30-09-2023, 07:06 AM)Raudpats Kirjutas: Minu jaoks tundub natuke kummaline see, et hindamisakti ei saa muuta ega parandada. Põhimõtteliselt siis nii, et kui tulen VAZ 2101-ga komisjoni ette ja komisjon vaatab, et kroomi on palju ja taga aknalaual on nahatükkidest padi, millel kiri LUX, siis võib vabalt juhtuda , et mudeliks saab hoopis 2103, sest see oli ju Žiguli Lux. Ja nii jääb see järgmiseks 12 aastaks. Kõik me teeme vigu, mina kaasaarvatud. Tony tubli mees, julgeb oma viga tunnistada. Aga vot parandada ei ole võimalik! Tühised vigu võib-olla ei olegi vaja parandada, aga kui on oluliste asjadega mööda pandud, siis selliste vigade parandamine peaks küll olema püha kohus.Õnneks on siiski iga akti kehtivus ainult 12 aastat. Seejärel tuleb teha uus akt või võtta sõiduk tavaregistrisse. Seda varinati, et jääda truuks esimesele ja nüüdseks kehtetule aktile ja musta numbriga seejärel nt. iga aasta TÜV käia minu teada ei ole? Seega toimub ajaga tahes-tahtmata vigadeparandus, mida nüüd üsna tihti on ka registris näha, et uuel ajal ja uute teadmistega ikka protsendid kukuvad esimese aktiga võrreldes ( nt. Mosse, Villis, Kübelwagen). Samas vastukaaluks on ka teistpidiseid näiteid, et paljud puudujäägid on saanud likvideeritud (nt. Ikarus).