06-07-2024, 23:26 PM
(31-05-2024, 07:18 AM)Daff Kirjutas: Eriti isand Kassile. Jutt oli meelsusest aga sina hakkad jaurama mingi kuue nööbi teemal. Vaata üldist pilti ja tee vahet kujundlkel mõtetel. Ma saan aru, et sa pole loll poiss aga lihtsalt mängid lolli ja kohati jääb mulje, et sa teeks nagu kellegi tellimustööd, et poliitilist suunda ....
Õhtust!
Jah, paraku on ksf! Daffil tõesti õigus, väike tõestisündinud lugu elust Näljakülas...
Eila ommiku istus minu kõrva Konsumi trepile Pilliküla Eedi ja üteles, et tal on mulle üks jutt. No Pillikülas Konsumit ei ole ja nad käivad meite Konsumis poodlemas ja suhted on meil nendega ikka sõbralikud, mitte nagu Vabrikuküla meestega, ma olen isegi korra Grossi poe juures peksa saanud ei tea kelle käest ja ei tea mille eest ...
Nii, Eedi on lõõtsamees ja hobipoliitik ning praegusel hetkel ta elab kaasa sellele, no ei tule hetkel meelde, mis meeskonnale, no need, kes on kõige ja kõigi vastu ja kannavad tõrvikuid ja neid laia äärega mulgimeeste mütse, teate küll...
Huvitav jah, Eedi on Pillikülast ja pillimees, tegelt see on juhus, ei ole nii, et Pillikülas kõik on instrumentalistid ja Näljakülas kõik on pidevalt nälgas ja jänus, kuigi teatav seaduspärasus ehk muster võib tõesti esineda...
Aga asjast ka. Tuleb välja, et Eedi on ka A-M voorumi usin lugeja. Ja jutt oli tal selline - et sina, kassiraisk, tuleb välja, et sa oled üks lits mees ja teed igasugu tellimustöid väikese raha või lihtsalt meeleea eest! (üldse obikaaslased Konsumi sõprade seltsist õõruvad mulle pidevalt nina alla, et ma olevat üks müüdav mees ja raha eest kõigeks valmis, isegi valmis tööl käima. Ise enamus neist sellist pattu ei tee, ütlevad, et nemad on õiged eesti vabad mehed ja mitte mingid müüdavad ega ostetavad odavad .... No eks nad on lihtsalt kadedad, et mul pidevalt kopikas tiksub peale, kuigi nende hulgas on ka pensionääre jms vrukte. Pealegi Eedi teab, et ma valisin viimati Ülemnõukogusse Rehvormi partei daame ja õõrub seda regulaarselt mulle nii nina, kui ka mujale alla...)
Ühesõnaga, Eedi tahab, et ma teeksin ühele vanale raffalaulule uied sõnad, praegast on sõnad säändsed
https://www.laulud.ee/laul/see_vene_riig...s-252.aspx
Laul ise selline, sõnad küll veidi teised
https://arhiiv.err.ee/audio/vaata/paritu...ja-roojane
Eedi käib pulmades ja pidudes esinemas ja tahaks uiemaid, nn agtuaalsemaid päeva Kaja lisemaid teemasi kajastada, sestap tahab uiemaid sõnu laulule, et seda lõõtsa saatel leelotada.
Algus on mul juba olemas - "See automaksu seadus on ....", eks punnitab midagi edasi. Jah, ksf! Daff, nii on ja kogu lugu, ei ole ma tõesti mingi pühak ega puhas nagu prillikivi, vähk otsib, kus sügavam, kass otsib, kust saab midagi kurku kallata, no ses mõttes, et muidugi mitte kust kurku kallata, ah, pagan, läheb juba sassi ...
Kui keegi (Daff?) saab laulusõnadega aidata, siis ütlen Talle - aitähh ja vb ka väike jook!