05-01-2025, 02:55 AM
(04-01-2025, 16:11 PM)klemm Kirjutas:Hiljuti jäi silma ühes nõukaaegses kortermajas - keegi oli köögis remonti teinud, paigaldanud ühtlasi kaasaegsed pistikud klemmidega L;N; PE. Kuna originaaljuhtmestik nõukaajast on kahe soonega L ja PE+N, siis oli tegija PE (maanduse) vedanud eraldi veearvesti küljes oleva 6mm2 potentsiaaliühtlustuse juhtmega kokku. Ka nii saavad uitvoolud tekkida.(04-01-2025, 14:05 PM)Aare72 Kirjutas: Täpselt sama tähelepanek minu poolt. Viie aasta jooksul vahetanud neid Tiemme kolmikuid, vahestutse (nende tootjat ei tea) ja nn ameerika mutreid. Torumees rääkis uitvooludest või midagi sellist, mis stutse võib korrodeeruda. No, et vesi juhib kusagilt kollektorisse. Elektrik käis kohal, uuris, mõõtis, laiutas käsi. Võimalik, et lisaks kehvale trassi materjalile ka vee ph määrab, ei tea. Mul on väga aluseline.
Peale veekollektori maanduse läbilõikamist pole enam probleemi olnud, enne kestsid aasta-poolteist pronks jubinad. Ka ei tuvastanud keegi probleemi. Vesi ideaalne, elekter korras jne.
Minu ühel kinnisvaral on tarbeveeautomaat. Hüdrofoori paagi flants hakkab pihkama max viie aastaga. Targemad on seostanud probleemi elektriga. Kaabeldus-maandus muidu objektil korralik. mõõdetud asjaomaste poolt nõuetekohasuse tunnistuse saamise protsessi käigus. Ise ei oska miskit arvata.