17-01-2025, 09:46 AM
(17-01-2025, 00:31 AM)13piisab Kirjutas: Edit: muidu mul ei lähe koduste vent agregaatide (2tk) filtrid prügisse vaid näevad suruõhku ja võtavad taas oma koha masinates sisse. Poole aasta tagant puhastades toob põhifiltritest välja imevähe tolmu ning need käivad kenasti läbi. Ma näen pidevat filtrivahetust masinatootjate müügipoliitikana, mis toob lisaväärtust eelkõige filtri pakkujatele. Päris kesklinnas oleks ilmselt aeg-ajalt vaja uuendada, kuna seal määrdub isegi tänaval seisev autoMul 3 masinat erinevates funktsionaalsustes, ise vahetan vastavalt tegelikule vajadusele ja kujunenud selline praktika, et 2...4 kuu tagant jämefiltrid tolmuimejaga puhtaks. Korra aastas (hilis)kevadel, kui Nõmmel pärast kütteperioodi on õhuvõtu oma tahmast must, läheb see koos peenfiltriga prügisse, heitõhu oma läheb sinna asemele ja heitõhk saab uue kanga. Vallox 200 peenfilter on paraku aladimensioneeritud pinnaga ja neid kulub 2, kuna poolest talvest on tahma täis. 150ne filtrid on suuremad ja käravad aasta ära küll. Siiski püüan vahetust venitada, kuni õietolm lõppenud ja vihmaga minema pestud, muidu oleks kohe sellest uuesti umbes.
(Mul vent agregaadid aastatest 2017 ja 2018 ning kummagi tarbeks on 2 komplekti filtreid)