10-01-2025, 12:17 PM
KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 4)
12-01-2025, 17:08 PM
Millist OBD scannerit soovitaksite kuni 200eur eest? Tingimused oleks, et toetaks kõiki levinud automarke, ei oleks kuu ega aastamaksu taolist.
13-01-2025, 19:21 PM
(12-01-2025, 17:08 PM)oliveer Kirjutas: Millist OBD scannerit soovitaksite kuni 200eur eest? Tingimused oleks, et toetaks kõiki levinud automarke, ei oleks kuu ega aastamaksu taolist.
Endal kogemus piraat Delphi DS150ga, sellega olen põhiliselt veakoode kustutanud. 2008 aasta VW puhul toimis ka kodeerimine/aktiveerimine. Tõenäoliselt on VCDSiga kodeerimist lihtsam teha aga endal seda pole. Peaks saama ka DPFi põletamist ja võtmete kodeerimist või vähemalt aktiveerimist teha aga ise pole selliseid asju torkinud. Kasutan kaasatulnud 2015 aasta softi millel on toetus maks 2013 aasta autodele. Kuid veakoode loeb välja (ja kustutab) ka uuematel autodel.
Peab aga arvestama et selle skanneri kasutamiseks on arvutit tarvis, samas ei pea see kuigi võimas olema. Programmi käima saamine ei olnud liiga lihtne aga ka mitte midagi võimatut. Mul Delphi kasutamiseks eraldi läpakas millega netti ei lähe(wifi kaartki välja võetud , uuendusi pole tõmmanud.
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
16-01-2025, 14:25 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-01-2025, 14:26 PM ja muutjaks oli 13piisab.)
Mis on sobiv ja kergelt valmistatav sodifilter sadevee lehtritele?
Ma ei taha oma Uponoridesse päris nende enda aukudest läbi mahtuvaid lehti jms lasta. Vanad sokid sobivad mõõduna hästi, aga need ei lase vett piisavalt hästi läbi
Ma ei taha oma Uponoridesse päris nende enda aukudest läbi mahtuvaid lehti jms lasta. Vanad sokid sobivad mõõduna hästi, aga need ei lase vett piisavalt hästi läbi
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
16-01-2025, 14:36 PM
Pane vana grillrest sinna kivide peale. Hea lihtne aegajalt lehed pealt minema visata
16-01-2025, 17:06 PM
Külmkapi restriiul on ka iseuuenev loodusvara.
16-01-2025, 17:16 PM
(16-01-2025, 14:25 PM)13piisab Kirjutas: Mis on sobiv ja kergelt valmistatav sodifilter sadevee lehtritele?Ma teeksin katse ventmasina kasutatud eelfiltriga, mida muidu regulaarselt prügisse läheb. See valge hõreda svammi moodi, kuhu esmalt sääsed kinni jäävad. Võimalikult suur pind funktsionaalseks ja vbl ei ummistu liigse kiirusega.
17-01-2025, 00:31 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-01-2025, 00:42 AM ja muutjaks oli 13piisab.)
Aitäh - vent agregaadi putukafilter on hea mõte! See peaks ka vett väga hästi läbi laskma. Mu esimene katsetus oli geotekstiiliga, aga too on kaugelt liiga tihe.
Metallrestid jäävad mu silma riivama ja külmkapi restriiulit ei pane ma pildiga kokku. Ilmselt kah metallvõre ja las ta jääda.
Edit: muidu mul ei lähe koduste vent agregaatide (2tk) filtrid prügisse vaid näevad suruõhku ja võtavad taas oma koha masinates sisse. Poole aasta tagant puhastades toob põhifiltritest välja imevähe tolmu ning need käivad kenasti läbi. Ma näen pidevat filtrivahetust masinatootjate müügipoliitikana, mis toob lisaväärtust eelkõige filtri pakkujatele. Päris kesklinnas oleks ilmselt aeg-ajalt vaja uuendada, kuna seal määrdub isegi tänaval seisev auto
(Mul vent agregaadid aastatest 2017 ja 2018 ning kummagi tarbeks on 2 komplekti filtreid)
Metallrestid jäävad mu silma riivama ja külmkapi restriiulit ei pane ma pildiga kokku. Ilmselt kah metallvõre ja las ta jääda.
Edit: muidu mul ei lähe koduste vent agregaatide (2tk) filtrid prügisse vaid näevad suruõhku ja võtavad taas oma koha masinates sisse. Poole aasta tagant puhastades toob põhifiltritest välja imevähe tolmu ning need käivad kenasti läbi. Ma näen pidevat filtrivahetust masinatootjate müügipoliitikana, mis toob lisaväärtust eelkõige filtri pakkujatele. Päris kesklinnas oleks ilmselt aeg-ajalt vaja uuendada, kuna seal määrdub isegi tänaval seisev auto
(Mul vent agregaadid aastatest 2017 ja 2018 ning kummagi tarbeks on 2 komplekti filtreid)
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
17-01-2025, 07:58 AM
(17-01-2025, 00:31 AM)13piisab Kirjutas: ... Ma näen pidevat filtrivahetust masinatootjate müügipoliitikana, mis toob lisaväärtust eelkõige filtri pakkujatele...
Nii on, aga vahel leiab rohtu ka selle vastu.
Mul ühel seadmel originaalfilter 26€, siit lehelt mõõtude järgi otsides leidsin 1:1 sobiva Mann salongifiltri 3.70 eest. Näpu vahel keerutades tundub auto oma olevat ka kvaliteetsem.
Eks asi on selles, et ühte toodetakse piltlikult sadades, teist sadades tuhandetes ühikutes.
17-01-2025, 08:02 AM
(17-01-2025, 00:31 AM)13piisab Kirjutas: ...
...
Sellised välistused peavad olema küsimuses koheselt kirjas, et rumala peaga ei pakuks sobimatut varianti. Nagu ka lehtri diameeter.
17-01-2025, 09:46 AM
(17-01-2025, 00:31 AM)13piisab Kirjutas: Edit: muidu mul ei lähe koduste vent agregaatide (2tk) filtrid prügisse vaid näevad suruõhku ja võtavad taas oma koha masinates sisse. Poole aasta tagant puhastades toob põhifiltritest välja imevähe tolmu ning need käivad kenasti läbi. Ma näen pidevat filtrivahetust masinatootjate müügipoliitikana, mis toob lisaväärtust eelkõige filtri pakkujatele. Päris kesklinnas oleks ilmselt aeg-ajalt vaja uuendada, kuna seal määrdub isegi tänaval seisev autoMul 3 masinat erinevates funktsionaalsustes, ise vahetan vastavalt tegelikule vajadusele ja kujunenud selline praktika, et 2...4 kuu tagant jämefiltrid tolmuimejaga puhtaks. Korra aastas (hilis)kevadel, kui Nõmmel pärast kütteperioodi on õhuvõtu oma tahmast must, läheb see koos peenfiltriga prügisse, heitõhu oma läheb sinna asemele ja heitõhk saab uue kanga. Vallox 200 peenfilter on paraku aladimensioneeritud pinnaga ja neid kulub 2, kuna poolest talvest on tahma täis. 150ne filtrid on suuremad ja käravad aasta ära küll. Siiski püüan vahetust venitada, kuni õietolm lõppenud ja vihmaga minema pestud, muidu oleks kohe sellest uuesti umbes.
17-01-2025, 10:33 AM
Mul käivad eelfiltrid pesumasinast läbi ja peale kuivamist uuesti käiku. Vähem tolmutamist, kui suruõhuga, kuid ei jää loomuulikult nii kohevad nagu originaalis. Ise lõikasin sobivad välja onninenist saadud 1x20m rullist ja sealt jäi minuarust lõikejäägina üle äravoolutrappidele sobivaid tükke. Katsetan ka mingi hetk ära koos aerosooli-tuuninguga, et valge kangas mustal trapil väga kole välja ei paistaks.
Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.
« Järgmine vanem | Järgmine uuem »
Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 6 külali(st)ne