04-04-2025, 12:08 PM
(03-04-2025, 19:46 PM)aatom Kirjutas:(01-04-2025, 21:00 PM)Brrr Kirjutas: UV valgus kustutab vist läbi akna protsessori mälu ära.
Jah ja mitte ainult, kui ma ei eksi, siis looduslik radiatsioon vist ka ajapikku jne. Eemaldasin klepsu vaid korraks prose tüübi teada saamiseks, on teine väga madala voolutarbega (juba kaheksakümnendate lõpus leidus selliseid!), täpselt nagu juhtpuldi vastuvõtjale vaja, et akut ei koormaks.
Ma kunagi jändasin vanakooli arvutite BIOS epromidega (27C256) ja ega nad nii õrnad ei ole kui internet kirjutab.
Mul polnud UV epromi kustutajat kuskilt võtta, siis proovisin interneti tarkusest kivi päikese käes "tühjendada". No nädalaga Eesti suvepäikese käes praadimisega ei juhtunud suurt midagi, võibolla mingid bitid seal muutusid aga tühjaks seda kivi ei saanud. Siis sai üks nn "Black light" pirn hangitud. See ka kuigi hästi ei toiminud, kuigi pikapeale vist ikka õnnestus. Hiljem uurides selgus et nende kivide tühjendamiseks on kindla lainepikkusega UV kiirgust vaja, iga suvaline aliexpressi geelküünte lamp ei pruugigi toimida.
Aga jah, nii vana auto puhul on kindlasti õige lähenemine, et kõik tarkvara igaks juhuks backupida.
Igati äge projekt ja jälgin huviga.