09-06-2025, 10:20 AM
(08-06-2025, 23:29 PM)oliveer Kirjutas: Kaheposti autotõstukiga ülestõstetud autot võib käima panna ning rattad pöörlema? Katsetaksin stetoskoobiga kuulates ja tühikäigul.
Tahaks vaadata, kas leian undamise alge üles, et kas saab kindlalt teada kas differ või vahekast vms. Mõni kogenum äkki oskab kommenteerida kuidas difri ulgumine on. Hetkel ulub ca 40-75km/h juures ja sedagi vahetevahel. Siis lambist lõpetab ja siis jälle lambist algab. Pigem on seda startides, ehk "külmalt" sõitma hakates. Kiirendades järsult pigem kaob ära. Mootori pööretest ja käigust see ei olene.
Kui auto lebab stabiilselt käppadel ja tõstuk on hästi põranda küljes kinni, siis jääb vaid tõenäosuslik allakukkumine mingi lolli rikke tõttu...

Ma olen teinud ja leidnud kardani tugilaagri niimoodi. Ohutu see ei ole. Juba pöörleva ratta vastu minek lööb väga valusasti.
Difri laagrite undamine ei kao ja selle leiad. Difri hambumise undamine sõltub koormusest ja momendi liikumise suunast. Kui keegi gaasi ja pidritega mängida viitsib kuulmise ajal, siis võiks leida. Rattalaagri undamine sõltub koormusest ja seda naljalt tõstukil ei leia, nagu juba mainiti. Küll võiks kergema ehitusega õõtsadega silla korral olla vigase ratta pöörlemisel tunda keerdvedru nõrk vibratsioon.
Veakirjelduse järgi tagaveolisel ma süveneks tugilaagrisse ja esiveolisel otsiks mõnda keresse ulatuvat katet/toru.