Potiässaga Nummi 977

Lõikamiseks kasutasin 6Н81Г horisontaalfreesi. Mõni mõtleb, et mõttetu riist, aga võta näpust. Ostsin ta mõned aastad tagasi 400 EUR eest, puhastasin ning säädisin natuke, praegu saab tööd teha. Omal ajal lõigati temaga TPI/TTÜ IV korpuses teimikehasid.

Sain temaga kaasa kolm torni. Üks oli 27mm originaal, teised oli lastud treialist sõbral teha. Pehmed, ilma termika ning kiilusooneta. Saksamaalt õnnestus naljaraha eest soetada korraliku firma tornid, mõtlesin et need vanad jurad võiks maha müüa. Aga jäid müümata. Kes hoiab, sellel on, tekkis mõte, et pehme torni sisse saab teha lendtera jaoks pesad. Ainult tänu sellele ideele osutuski silindri remont vähemalt osaliselt omal käel teostatavaks. Kõik töö sisse osta oleks suht kallis, ma arvan.

Lepime kokku, et ma olen amatöör. Kui mõnda proffi ajab mu tegemine naerma, siis nii lihtsalt on.

Nüüd oli sobiv pesake valmis ning vaja puks otsa keevitada. Suht massiivsete detailide keevitamine pole niisama plägistamine. Ma soojendasin varreotsa koos puksiga ca 300 kraadi peale arvestusega, et sehkendamise käigus jõuab komplekt nagunii jahtuda ning keevitamise ajal on temp soovitava 250 kraadi lähedal. Umbes nii läks ka. Tegin TIGiga juurõmbluse ning täitsin teise kihi peale.

TIGitamise kohta on siinsamaski öeldud, et "vajab kilomeetreid". Täiesti tõsi see on. Mul kahjuks neid kilomeetreid väga palju veel pole, üht-teist kogemust siiski tekib vähehaaval. Alguses oli probleemiks kahe käe koostöö ning vasakuga täitematerjali ette andmine. See läks oluliselt lihtsamaks, kui jagasin ära, et etteande liigutust pole vaja teha töötsoonis. Annan tilga sula esiserva, ots eemale, siis etteanne, uuesti tilk esiserva jne. Alguses tundus meetrise täitematerjali ette andmine päris keeruline, praegu ei pane suuremat tähelegi, kuidas latt käevahelt läbi käib. 

Weldprep pakkelindiga

Lepime tulemusega

Silmaava on lõigatud

Vasta

Sõnumeid selles teemas
Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:22 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:24 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:29 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:52 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 03:08 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: meli666 - Eile, 19:23 PM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: huvi5 - Eile, 20:43 PM