Potiässaga Nummi 977

Mul ei ole silindrivarte keevitamisega väga palju kogemusi. Sain ühe õudse elamuse osaliseks. Tegin soojendamise-keevitamise ära ning panin varre pinki. Pingis on korralik valgustus, hakkasin lähemalt uurima varrepinnale tekkinud ebatasasusi. Alguses võtsin asja kergelt, et küllap miski ollus sinna jäänud ja tuleb lahustiga puhastamisel maha. No proovisin nitroga nühkida. Krt, ei tule! Panin luubid ette ja süda pidi seisma jääma. Kas ebaühtlase propaaniga kuumutamise tõttu on nüüd kroomi sisse praod löönud? 

Proovisin peene karukeelega poleerida, aga ei midagi. Põhimõtteliselt olin juba valmis loobuma, kõik see materjal ning töö, mis juba paljude sadade eurode eest tehtud, kannis. Mul oli kapis terasvilla, hakkasin lihtsalt proovima, mis teeb? Huh, ikkagi oli kinni kõrbenud sodi kroomi pinnal! Tuli maha ning pind all oli veatu.

Sellise jurakaga on maru suur vastutus, pinna rikkumiseks piisab ühest ettevaatamatust kõksust. Raibe ise on raske, ma vaevu jõuan teda tõsta. Aga käsitsi pole mõeldavgi liigutada, sest asetamine peab käima väga ettevaatlikult ja täpselt. No õnneks aja jooksul on mõni abivahend kogunenud. 

Pronkspuksid pressisin Saaremaa mototsiklistide poolt õpetatud meetodil. See oli parasjagu kõige ligipääsetavam viis. Kui mõlemad puksid kohal, kontrollisin originaaltapiga. Tapp on kahjustatud nagu pildilt näha, aga kontrolliks kõlbas. Läks kohale väga ilusti.

Järgmised pildid on kahjuks natuke udused.

Puksi pressimine tsentripukiga

Lõppkontroll originaalse tapiga

Vasta

Sõnumeid selles teemas
Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:22 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:24 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:29 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 02:52 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: Envir - Eile, 03:08 AM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: meli666 - Eile, 19:23 PM
RE: Potiässaga Nummi 977 - Autor: huvi5 - Eile, 20:43 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne