08-01-2026, 19:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-01-2026, 19:49 PM ja muutjaks oli aatom.)
(08-01-2026, 15:59 PM)M.R. Kirjutas: 1. Kusagilt on ka loetud, et kui lati rõhk on kauem kui 5 sek. üle 1500bar-i(?) kustutab aju pihustid ja rõhuregulaatori.
2. Ja kui turbo on pidevalt suure koormuse reshiimis, puhutakse voolikud enne ja peale vahejahutit pikuti lõhki.
3. Graafikus kuus katset, kolmes rõhk ei ole tõusvas trendis ja asi toimetab, kolm katset rõhk on tõusvas trendis ja sureb kätte ära.
4. Rõhuandur oli kenasti Delphi pakendis?
5. Kustkohast on soetatud rõhuregulaator, mis oli maksumus?
6. Mida pardakompuuter kütusekuluks näitab, mis on tegelikult?
7. Leke võib olla vabalt pihusti tagasivoolu kaudu. See tegevus on justkui tegemata.
8. Pihustite vahetus lumehanges... ei ole hea mõte.
1. Niipalju, kui olen aastate jooksul lati rõhku arvutist vaadanud, iialgi pole sellist asja täheldanud
2. Turbo elektroonilise juhtijaga on ka kõik korras. Muide isegi tean, mis selle kõhus on, miski 10 ... 15 aastat toodi mulle, kui elektroonika spetsile vist 2006 aasta Mondeo sama vidin remonti, keraamilise plaadile monteeritud elektroonika, ühendused sealt peenikeste traatidega kontaktidele, mis murduvad. Väga niru oli remontida, tina külge ei võtnud (jahutas liiga hästi) ja voolurajad olematu paksusega (metalli sadestus vm keraamilisi elektroonika plaate tehakse).
Minu autol suht varsti peale ostu viskas antud mooduli veakoodi, vahetasin ta välja ja tänaseni muretu, hoob liigub jne.
3. Ilmselgelt on seos temperatuuriga (vaata graafikut, kui tööle läks, 3 kraadi, selge surve tõus peale käivitumist võrreldes soojema mootoriga), jään pigem enda juurde, pihustid lihtsalt ei avane misiganes põhjusel miinus kraadidega piisavalt.
4. Jah. Tean, et aeg-ajalt liigub võltsingut, selle vidina juures miski sellele ei viita. Ja graafikud samaväärsed vana anduriga, jätaks selle nüüd rahule, seal viga ei ole.
5. Aeromotorsist, paar aastat tagasi oli hind 64€, nüüd laos 73€ hinnaga. Sama eelmise punktiga, selle vidina juures miski ei viita võltsingule ja ta ravis sellel hetkel vastavad veakoodid ning auto käitumise (soojast peast harva tühikäigul välja suremise)
6. Kunagi huvi pärast mõõtsin paagi meetodil, näitas üsna täpselt. Oluline, peale poolt aastat (pihustiotste vahetust) septembris, kui tühikäik külmalt taas rahutuks muutus, kasvas ka kütusekulu, vist 0,5L rohkemaks (samas siis olid juba jahedamad temperatuurid ka). Peale otste vahetust aga langes pea liitri, keskmist näitas 5L/100Km.
7. No polnud sellist komplekti, enne aastavahetust ostsin sellise ja pagan astusin taas "ämbrisse". Need sinised peaksid õiged olema (korpus kinnitustega sama), aga ca 0,5mm suurema läbimõõduga. Õige mõõt on avale 6,7mm (originaali läbimõõt koos tihendiga 6,9mm ja plasttoru (mis läheb pihustisse, kus on tihend) ise 6,5mm). Oluline on ka see, et vaevalt ma järgmiseks autoks Common Rail-i valin, kuigi olen eluaeg diislitega sõitnud ja ökonoomsuse ning madalatel pööretel väände tõttu pean diislit ideaalseks igapäeva auto mootoriks. Lihtsalt kõrvalt näinud liiga palju muresid tänapäeva diislitega, nüüd endal ka ja minu näitel spetsialiste kah ei saa usaldada ...
8. No saaksin ta garaaži ka ajada, see suurem ettevõtmine (ahju poolne osa vaja ühe teise auto kolast puhtaks teha, Buick välja ajada jne, et saaks kütta). Sissesaamine ilma töötava mootorita (ei taha starterit kah piinata) kah peavalu, isegi kahekesti ei lükka (sissesõit väikese tõusuga, lumi), köiega tirimine parajalt aeganõudev.