19-02-2026, 23:53 PM
Tsitaat:PG-02 on nigel alus. Väike pöördenurk, halb kinemaatika. Raske ja nõrk. Peale mastijala pöördesilindri ja tugijalgadega pole sealt midagi võtta.
Sorri norimise pärast, aga kas ülaltoodud rida ei sisalda mitte vastuolu? Väike pöördenurk tähendab, et pöördesilindri hammaslatt on lühike, ei suuda masti üle 180 kraadi keerata. Mille poolest siis mastijala pöördesilinder väärtuslik on? Tugijalad on ka profiilist suvaliselt kokku keevitatud robustsed jurakad.
Mul on see pöördmehhanism kuuris pikemat aega laiali. Käis korra mõte peast läbi, et teeks pöördesilindri ringi, paneks pikema hammaslati ja pikemad hülsitorud. Aga siis tuli kuidagi tüdimus peale, tekkis küsimus, milleks seda teha? Ma ei tea, vanadus vist, pole enam lusti lihtsalt niisama tegemise pärast teha, tahaks nagu rohkem mõtet ja tasuvust asjas näha.
Mingit väärtust minu silmis omab mastijala hammasratas, mis vist oli isegi mingit termikat saanud. Viil päris vabalt peale ei hakanud.
Üldiselt olen hinnanguga nõus: mõttetu jurakas tänapäeval.
Proovige korra nt Vahva Jussi tõstukit, siis mõelge, kas ikka tahate selle vene aretisega veel tegemist teha. Tänapäeval vast ikka muid võimalusi.