Väikelaadur, puurime liini

Mul tekkis vajadus kopa järele, õigemini see pill ongi sündinud kopakandja, et sinna kahvlid aretatud said, see on omalooming. Kahvlitest, muuseas, on väga palju kasu olnud. Peamiselt puudevedu, aga olid tohutult abiks, kui oli vaja mööblist tühjendada ühte lagunenud maja, naaberkülas saekaatris käies jm. Väiksus on suur pluss, esiteks on masinat mugav vedada, teiseks ei talla nii kiirelt porile, lisaks mahub igale poole.

Aga kopp siis. Alguses ma ostsin ta ilma tööorganiteta, sest nii sai hinnast hea tüki alla ja mul oli nagunii selge, et tahan hammustavat koppa (alguses oli tavaline). Ses osas tänapäeval õnneks valikuid on. Sai vaadatud tootepakkujaid ning ilmselt oleks mõni toode tulnud ka osta, kuid õnneks pakkus osta.ee mulle vägagi sobivat varianti. Tugev tummine tükk, mis pole võrreldav tootjate plekipinudega, made in France. Täpselt õige laius. Kuid kinnitused mõtle ise, kui tootjad lubasid lahkelt ses osas vastu tulla. Milles ma küll kahtlen, sest nagu eelnevalt räägitud, mind kauguse kokkuhoiu mõttes kiirkinnitused ei huvita. Kopp pidi otse külge minema.

No midagi, sai kõige tuisusemal jaanuarikuu päeval kopake ära toodud ning seejärel neid kinnitusi mõtlema hakatud. Kinnitamine pole paraku kõige lihtsam ülesanne, sest lolli peaga jäid punktide vahekaugused originaalkopalt maha mõõtmata. Mis teha, õnneks kahvli tegemiselt oli alumiste punktide kõrgused teada. Eks kopp oli olnud ees miskil samalaadsel masinal, seega tugevdusribid olid õigetel kaugustel ning jäi üle vaid kinnituskronsad teha ning need ribide külge lasta.

Keskmise punkti kinnitusega oli keerulisem. Koppa oli eelnevalt ratsitud ning eurokinnituse huvides oli keskmine tugevdusribi, mis seal algselt olnud oli, maha lõigatud. Ma siis otsustasin tugipunkti selle jäänustele kinnitada. Midagi paha ratsijate kohta öelda pole, tööd olid asjatundlikult ning hästi tehtud, mille tõttu minu ülesanne kergem oli.

Mul oli kasutada müügikuulutuse pilt, kus masina külgvaade peal on. Sellelt tuletasin keskmise kinnituse ligikaudse kauguse. Saadud tulemust kontrollisin kasutusjuhendis oleva kujutise pealt tuletatud mõõtude vastu, need klappisid mõistliku vea piires. Nii sain esialgse asendi, millega katsetada. Kinnitasin keskmise kronsa ning proovisin kinemaatikat, see liiga palju möödas polnud, kuid kindlasti ka mitte rahuldav. Nihutasin kinnituspunkti 45mm ettepoole ning proovisin uuesti - nüüd oli ideaalne. Koppa saab kõige alumises asendis koorma peale võtta ning see püsib kõige ülemisse asendisse tõstmisel ilma kallet korrigeerimata. Üleval saab kopa tühjaks kallata.

3D maze

Keskmise kinnituse esialgne positsioon

Vasta

Sõnumeid selles teemas
Väikelaadur, puurime liini - Autor: Envir - 12-04-2025, 22:54 PM
RE: Väikelaadur, puurime liini - Autor: Envir - 12-04-2025, 23:00 PM
RE: Väikelaadur, puurime liini - Autor: v6sa - 13-04-2025, 09:16 AM
RE: Väikelaadur, puurime liini - Autor: m14m5 - 18-08-2025, 21:49 PM
RE: Väikelaadur, puurime liini - Autor: Envir - 12-04-2025, 23:09 PM
RE: Väikelaadur, puurime liini - Autor: Envir - 13-04-2025, 10:31 AM
RE: Väikelaadur, puurime liini - Autor: Envir - 19-08-2025, 10:27 AM
RE: Väikelaadur, puurime liini - Autor: Envir - 25-07-2026, 00:48 AM