14-09-2004, 18:18 PM
klaabu Kirjutas:ps osa väntvõlliga teostatavaid toiminguid võib ka rihtimiseks nimetada, kuna sai kontrollitud/muudetud kepsu paralleelsust silindriga, kepsu väändumist, väntvõlli paralleelsust silindri ristitelje suhtes ja veel mõnda asja. KUID oli mainitud ike karteripoolte rihtimist, seega hoolikas lugemine lahendab nii mõnegi probleemi.Lugesin piisavalt hoolikalt, probleem oli hoopis milleski muus. Kui Klaabu oleks karteripoolte jutu juures kasutanud ükskõik millist muud sõna kui \"rihtima\", oleks mina oma postituse ikka samamoodi kirjutanud. See on lihtsalt kokkusattumus, et kahte erinevat asja sama sõnaga nimetati. Minu postituste mõte seisnes selles, et lükata ümber kahtlus, mis mu hinge viimasel ajal natuke närinud oli. Nimelt oli tekkinud selline tunne, et mõned inimesed peavad väntvõlli tasakaalustamist ja kokkupanemisjärgset kelladega rihtimist samaks asjaks, minu tagasihoidlike teadmiste kohaselt nad seda aga ei ole. Sellepärast tahtsingi teada, kuidas mõne arvates tasakaalustamine täpselt välja näeb. Õnneks langes tasakaalustamise kirjeldus enam-vähem kokku minu arusaamadega sellest ja kahtlus saigi ümber lükatud.