27-09-2004, 18:33 PM
pkuldsaar Kirjutas:Juhipoolsel uksepostil oli kerenr ka vähemalt aastast 50. Meie kahel isendil täiesti olemas (50 aasta kabrio ja 53 aasta toorik-mõlemad II põlvkond)! Mina väidan et ära kadus III põlvkonnaga kerenr mootoriruumi seina valtsi pealt.
See viisnurk nr lõpus on jäänud mul nägemata nii kabrio (50aasta) kui ka 53 ja 57 aasta mudelil. OLI SEE IKKA SEAL NR LÕPUS?
Minu 1949. aasta masinal uksepostil puudus (valtsil oli), samas puudusid ukseposti keevitamisjäljed. Minu mäletamist mööda oli ka Sinu kabriol kerenumbri lõpus viisnurk (vähemalt valtsil), vähemalt olen seda paljudel isenditel näinud. 1950. aasta kandi kirjandus (ehituse kirjeldus, kasutajajuhend) ei viita ka uksepostile kui kerenr kandjale.
Selles osas olen nõus, et 3. seeria masinatel ei olnud valtsil kerenumbrit, varasematel oli. Võib-olla ilmus uksepostile kerenumber tõesti varem, st enne 1955, aga varasematel isenditel seda kindlalt seal ei olnud.
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, oleme septembris avatud L,P 11-18