19-01-2005, 10:44 AM
Kuna mina olen elupõline IZ-i mees, siis oma alaväärsuskompleksi Moskva tehase meeste ees vabandaks välja teadmisega, et minu esimene IZ 412 sai ostetud eelmise omaniku poolt Riiast valuuta eest 1971. aastal. Seda müüdi seal ELITE nime all ja ainsateks \"eritunnusteks\" olid üleni valge polster ja ilurõngad kilpide all. Kaasas oli olnud bulgaaria murrakus manuaal, kus peal oli selges keeles kirjutatud ELITE. Seega oli ilmselt tegemist sotsmaa jaoks tehtud eksport Iževskiga, mis kogemata kombel sattus Riia valuutapoodi.
Teiseks IZ-iks on mul 1977. aasta kastikas 2715-011, mis on Soomest tagasi tulnud. Soome edasimüüja Konela reklaamis kõiki Mossesid ELITE-dena, kaasaarvatud kastikad. Vastav ELITE vesipilt kleebiti ka tagumise akna alumisse serva. Kahjuks on minu kastikal see kadunud, säilinud on ainult ukseklaasil vesikas korrosioonitõrje teostamise kohta. Tallinnas aga liigub ringi üks pikendatud kastikas, millel on see Soomes pandud ELITE vesikas küljes.
Ärge jätke mind ELITE-meeste hulgast välja! (See oli nali!)
Teiseks IZ-iks on mul 1977. aasta kastikas 2715-011, mis on Soomest tagasi tulnud. Soome edasimüüja Konela reklaamis kõiki Mossesid ELITE-dena, kaasaarvatud kastikad. Vastav ELITE vesipilt kleebiti ka tagumise akna alumisse serva. Kahjuks on minu kastikal see kadunud, säilinud on ainult ukseklaasil vesikas korrosioonitõrje teostamise kohta. Tallinnas aga liigub ringi üks pikendatud kastikas, millel on see Soomes pandud ELITE vesikas küljes.
Ärge jätke mind ELITE-meeste hulgast välja! (See oli nali!)
Tõnu Piibur
5116265