Käsifrees

vootele Kirjutas:Aga oskab keegi mõnda konkreetset kvaliteetriista soovitada?

Olen kuulnud, et Makita relakad pidavat olema vastupidavad. Ma ei saa enda Makitade (väike ja suur) korral seda küll hinnata, sest ma ei kasuta neid päev-päeva järel, vaid üksnes vahetevahel, kui jälle (vana)tehnikaga tegelen.

Aga... ma sain kogemusi ühelt ahjumeistrilt, kes on oma Makitat kivide tükeldamisel/lihvimisel kasutanud 6 (loe: kuus) aastat tõesti päev päeva järel ning riist endiselt perfektis. Miskid neljandada vms harjad küll juba sees. Arvestades kivitolmu abrasiivsust on see hea näitaja.

Mis puudutab noname-riista, siis see ongi loterii, nagu eeltoodud postitustest selgub. Võid saada esmaklassilise asja aga samas võid saada ka täieliku saasta. Kes ei pea paljuks riskida ja vahel uute ostmistega vaeva näha, võib noname-asju kasutada. Mõni hea asi ehk ikka trehvab. Sama oli muide veneaegsete võtmetega, kuid kui satub kätte miski töökoja vms jääk, millega on tööd tehtud, siis seal on saast reeglina juba puruks läinud ning alles on jäänud korralik kraam Smile

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Käsifrees - Autor: Jesper - 06-02-2005, 02:34 AM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne