Olgem inimesed!

Ma ei viska küll prahti tee äärde, kuid tähelepanekuid teen sellest hoolimata.

Paratamatult tekib autosse prahti. Plastpudelid, jäätisepaberid, jms kraam rändab vähemalt minul enamasti tagaistme ette põrandale - olen proovinud küll prügikotti kaasistuja jalaruumis hoida, aga kaasistujale see ei meeldi. Ma pole ühtegi autot näinud, kus oleks prügi hoidmiseks mingi parem lahendus kui mingi tikutopsisuurune tuhatoos.

Kui kultuurkiht liiga paksuks läheb või muidu on ruumi vaja, siis võtan kilekoti ja topin kogu sodi sinna sisse. OK, aga kuhu see kott panna? Linnas on enamik avalikke prügikaste pisikese ümmarguse auguga - tuleks kõik prügitükid sinna ükshaaval toppida? Kõik suuremad prügikastid on linnas 99,99% tõenäosusega luku ja riiviga suletud. Ainuke variant on bensiinijaama sõita. Maanteede ääres on seis hoopis lootusetu - Tallinn-Tartu maanteel on kokku vist kaks jalgade sirutamiseks mõeldud \"taskut\". Bussipeatusest prügikasti leidmine on samuti õnnemäng. Minu, kui põhimõttelageda ja laisa inimese prügi rändab suure tõenäosusega hoopis kotiga pagasiruumi...

Kui ma oleks ainult natuke veel põhimõttelagedam, siis viskaks selle suvalises kohas maha küll. Eesti roheliste põhiline tegutsemismudel tundub olevat suurte loosungite maalimine ja näpuga vibutamine - fakt on, et ükski normaalne inimene ei hakka ringi sõitma ja otsima kohta, kuhu kõigi lukkude ja riivide kiuste oma prügi mahutada. Niikaua kui prügi mahapanek pole sama mugav kui prügi hankimine, ei muutu küll mitte miski.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Olgem inimesed! - Autor: Juurikaz - 01-02-2005, 11:44 AM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne