IZ kombi esivõre

Tiivapeeglid olid Kombidel kindlasti! Samuti olid tiibadel suunatuled.
Vaatasin hoolega Su rohelist. Kas juhipoolsel poritiival pole mitte tükike värvi lahti tulnud. Selle koha pealt paistab asi must olevat. Kui see on nüüd varuosadetailide must kaitsekrunt, siis on ju tiivad vahetatud ja peegliauke seal olla ei saagi ja kuna ei ole ka külgmisi suunakaid, siis ei ole kahtlustki. Varuosadena müüdigi valdavalt suunatule pesadeta tiibu. Samad tunnused ka kollasel doonoril.Sellel ripuvad mustad \"vuntsid\"- stangeotsad hilisematelt 2140-telt.
Nüüd natuke kandlejuttu. Julgen arvata, et kroomkandled olid algusaastate kombidel 74-78 (võin siin aastaga eksida siia-sinna), siis tuli peale see kole \"musta\" disaini periood,(78)79,80,81. Aastal 82 said 2125, 412 ja 2715 reformi käigus uue ühtse esiotsa.Uusi uputatud käepidemeid aga kasutati juba aasta varem. Minu kunagine töökaaslane sai uue 412 81. aastal, millel vanatüüpi esiots aga uksekäepidemed juba \"uppunud\".
Kroompuhvrid stangedel olid aga päris alguses 74,75. IZ-412 sai puhvrid üldse alles 76, kuid juba mustad (ei tule ette, et oleks kroomituid näinud, Moskva tehase moskvitšidel küll aga need olid väheke teise kujuga, natuke suuremad) ja arvata, et ka kombidele hakati samal aastal musti külge panema.
Ka peeglid olid alguses kroomitud tagustega, samu peegleid paigaldati ka 70-ndatel pikapidele ja furgoonidele 2715.76-77 alates varustati ka IZ 412 juhiuks samade peeglitega.Minu esivanem sai 77-ndal peale avariid Järve autoteenindusest uue helesinise toorikkere (aasta ja kuu oli järjekorras! komplektseid oleks kohe saanud, kuid need olid kallid), millel juhiuksel oli kaks augukest peegli kinnitamiseks juba olemas. Nii et tasub peegli doonorit otsida ka sedaanide seast. Mingil ajal muutusid ka peeglitagused mustaks, natuke muutus ka taguse kuju, kuid peegel ise oli sama kujuga ja kinnitati tagusele plastvõru abil, peeglijalg jäi samasuguseks ja oli jätkuvalt kroomitud.
Rattakapslite alusest iluvõrust saad aimu, kui sirvid moskvitch liiga kodukal pilte ja otsid sellesamuse \"Tühja-Tähja Tootmiskoondise\" kombi fotosid, piltidel esiratastel kilbid ja just ainult kombidele tehasest kaasaantud võrud.
Minu varaseimaid \"targutusi\" kombide kohta võid leida minu postitustest.
Vasta

Sõnumeid selles teemas
IZ kombi esivõre - Autor: ka:rel - 03-10-2004, 11:34 AM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne