17-04-2005, 08:46 AM
mossepower Kirjutas:Minumeelest peaks velg olema indetne Riga-5 ja Riga-7 omadega(vähmelat mõõtude poolest) Neid piaks ikka leidma(kuigi mina pole leidnud) Mingit neljakandilist allumiinium velge ära hakka küll alla panema.
Uuematel mudelitel on minuteada kodarad juba jämedamad. oman üht riga 5 ratast, muidu küll 26 tolli, kuid jämedamate kodarate (õigemini kodaraaukude) tõttu ei saa pöida gaujal kasutada. kodarate arvu ei hakanudki üle lugema.
Gaujale läheb 36 kodarat, sellise ratta kodarate vahetus läheb maksma u. 300 krooni millest 100 on kodarad ning 200 vahetus. Pöördu veloplussi või hawaisse. Neil pidi olema sobivaid kroomitud kodaraid (kroomitud ei ole vist originaal, kuid ilusam jääb ikka).
Värvimise kohapealt soovitan pulbervärvimist, n. pärnu mnt. Ossmet. Laagreid ja muid pisividinaid saad endisest Dünamo jalgrattapoest Liivalaia tänaval Hansapanga vastast. Sain sealt ka komplektse tutika keskjooksu 120 krooniga(võll,laagrid,raami sisse käivad pesad, kroomitud kate vasaku vända alla), praegu on need küll otsas aga lubati, et mõne aja pärast tuleb juurde. Uus kroomitud tuleklamber 15 eek jne. Tsingitud kodaraid saad ka sealt 3 kr/tk aga võta kindlalt vana kodar kaasa, mõõdu võtmiseks.
valdo Kirjutas:Maailmas on palju rehvitootjaid, kes seda mõõtu asju valmistavad. Võtame kasvõi meerikamaa retro-Schwinni, millel tehases 26x2 1/4\" peal...Mul hakkas ausaltöeldes ila tilkuma, kui neid swinni kumme nägin. nende hankimiseks soovitati pöörduda pirita hawai ekspressi. Samas närib mind kahtlus, et kas see kumm alla ikka mahub. tundus teine üsna lai olevat. Ehk oskab keegi mu kahtlusi ümber lükata või kinnitada?
Isand Pauk hakkab maikuus ka kahte gaujat kokku lappama.
Maasturite hankimist Ukraina sõjaväele ja nende remonti meie Põhja-Tallinna töökojas saad toetada läbi Toeta Ukrainat MTÜ a/a EE387700771008885941. Selgitusse maastur Ukraina kaitseväele.