07-08-2005, 10:57 AM
Niih. Võtsin ette enda arust võimatu. Sõitsin eile Helgaga pea 200km. maha. Seda küll mitte jutti. Tulin Tallinna lähistelt Jõgeva kaudu Tartusse. Hommikul kolmveerand kuus alustasin teekonda ning Tartusse jõudsin alles kahe paiku. Sõit venis 8 tunniseks, kuna Jõgeval hoovi keerama hakates läksid pidurid. Kuna käsipidur hetkel ei tööta, siis polnud mul üldse midagi millega autot peatada. Ma siiani tänan õnne, et see kuskil rongi ülesõidul ei juhtunud või Jõgeval anna teed märgi all vms. Aga hiljem selgus, et vasaku tagaratta juures on õlitoru nühkinud ennast vastu mingit konksulaadset kinnitit katki. Selle ümber peaks vist kumm olema, kuid seal seda enam polnud ja nii kui pidurit litsusid, nii lahmas õli. Jõgeval sain selle vea parandatud. Lihtsalt murdsin toru katki ja keerasin kahe korra. 3 pidurit töötasid ning paremini kui varem neljaga. Sain nimelt õhu ka mujalt piduritorudest välja. Kusjuures hommikul oli nii jahe, et Jõgevani tegin ühe kiirpeatuse ning õli temperatuur seisus kuskil 85 juures. Jõgeval head inimesed avastasid, et mul on ees üks java tuli ning teine vist originaal. Java tule asemele anti mulle õige Zazi tuli ning selle vahetasime ära. Maalt sain tuttavalt kaasa 2 õiget zaz kummi. Hiljem pandi küll ju Lada kummid Zazile ka alla, aga varem sõitsid, nagu aru sain, peenikeste kummidega. 2 tagatuld sain ka, kuid kraami omanik tahtis u. 600 saada nend eest. Ta pidi muidugi miskit kraami veel juurde andma. Et siis, kas viin kummid ja tuled tagasi? Lohve kaasas polnud. Muidu kummid on väga heas korras.
Lisaks oli enne pikka sõitu veel üks probleem. Genekas ei tahtnud akule voolu juurde anda. Ostsin suisa uue aku (Raylite 55Ah) ning lootsin, et seisma jäi ta vahest aku tõttu. Kuid siiski. Uus aku läks peale 50km sõitu peaaegu tühjaks. Siis naabrimehed jälle aitasid ja leidsid, et relees on probleem, oksüdeerunud miskised otsad. Need sain liivapaberi abil korda ning aku pole siiani tühjaks läinud.
Teine üllatus oli see, et eesolev iluvõre pole originaal ning küljepealsed suunatuled on kah Lada omad.
Teepealsetest probleemidest: üks täistuli, millega ma ka päeval sõitsin, sai otsa ning vahetada ma seda ei suutnud, sest kruvi oli rooste tõttu liiga pehme,et kiiruga selle vahetatud saaks. Üks lähituli siiski töötas ning seegi siis, kui soov tuli. Suunatuled endiselt ei tee piuksu ka. Tõenäoliselt on probleem jällegi oksüdeerunud ühenduskohtades. Eks ma püüan vead üles leida.
Kaassõitja uks ei seisa ka lukus, mis on suti kehvasti, kuna masin seisab hoovis ning kurikaelu liigub ikka ringi, kel isu sõitu teha.
Aku maksis 595.-
2x kummid+2xtagatuled= u 600.- (maksmata
)
Hunnik pirne, esituled, \"pidurite taastamine\" - tasuta
aku klemmi vahetus - tasuta
2x akuklemmid - 30.-
Kui ma saan pildid netti, siis kopin siia ka lingid.
lisa: üha rohkem hakkab tunduma, et peaks hakkama otsima tugeva kerega Zazi, kuhu siis Helga siiani hästi tuksunud süda ja muu külge riputada.
Lisaks oli enne pikka sõitu veel üks probleem. Genekas ei tahtnud akule voolu juurde anda. Ostsin suisa uue aku (Raylite 55Ah) ning lootsin, et seisma jäi ta vahest aku tõttu. Kuid siiski. Uus aku läks peale 50km sõitu peaaegu tühjaks. Siis naabrimehed jälle aitasid ja leidsid, et relees on probleem, oksüdeerunud miskised otsad. Need sain liivapaberi abil korda ning aku pole siiani tühjaks läinud.
Teine üllatus oli see, et eesolev iluvõre pole originaal ning küljepealsed suunatuled on kah Lada omad.
Teepealsetest probleemidest: üks täistuli, millega ma ka päeval sõitsin, sai otsa ning vahetada ma seda ei suutnud, sest kruvi oli rooste tõttu liiga pehme,et kiiruga selle vahetatud saaks. Üks lähituli siiski töötas ning seegi siis, kui soov tuli. Suunatuled endiselt ei tee piuksu ka. Tõenäoliselt on probleem jällegi oksüdeerunud ühenduskohtades. Eks ma püüan vead üles leida.
Kaassõitja uks ei seisa ka lukus, mis on suti kehvasti, kuna masin seisab hoovis ning kurikaelu liigub ikka ringi, kel isu sõitu teha.
Aku maksis 595.-
2x kummid+2xtagatuled= u 600.- (maksmata

Hunnik pirne, esituled, \"pidurite taastamine\" - tasuta
aku klemmi vahetus - tasuta
2x akuklemmid - 30.-
Kui ma saan pildid netti, siis kopin siia ka lingid.
lisa: üha rohkem hakkab tunduma, et peaks hakkama otsima tugeva kerega Zazi, kuhu siis Helga siiani hästi tuksunud süda ja muu külge riputada.