30-04-2013, 00:09 AM
(29-04-2013, 23:49 PM)hannest Kirjutas: Mis see "Ksf" eesliide peaks tähendama, mida te igalpool igale kasutajanimele ette panete?
Kaasfoorumlane
Alustatud töö tuleb lõpuni viia.
(29-04-2013, 23:49 PM)hannest Kirjutas: Mis see "Ksf" eesliide peaks tähendama, mida te igalpool igale kasutajanimele ette panete?
(04-10-2012, 20:13 PM)MAZ Kirjutas: Kus kandis selle masina taaselustamine toimub?
(01-06-2013, 23:09 PM)krossifänn Kirjutas: Tere ja tühja sellest Vennaskonnast aga huvitab hoopis see lugu.
"Viimane suurem möllamine oli soost vanametalli vedu, töö tehtud kiirelt ja korralikult..."
Ei ole ise suurem asi metallikorjaja aga ikkagi huvitav:Mis metalli seal soos niipalju vedeles? Kas miskit juba esimesest vabariigist või kõik nõukaaegse pohhuismuse tagajärg? Kas kõik kolu turbatööstusega seoses vms? Noh huvi pärast küsin.Olen ka soodes/rabades käind aga metallikolu otsa pole sattunud.
(19-06-2013, 01:30 AM)E303 Kirjutas: 1 Miks paljudel müügis olevatel vanadel traktoritel on puudu need mootori kapoti ülemised küljeplekid.
(19-06-2013, 08:57 AM)Envir Kirjutas:E-303. Noh jh väga õige tähelepanek sest kui meenutada siis näiteks paljudel vene viljakombainidel puudusid kaitseplekid mis tõenäoliselt olid remontide käigus ära võetud ning tagasi polnud viitsitud panna . Tihti isegi uuemad eniceid ja donid töötavad täielikult või poolenisti ära võetud kaitseplekkidega. See on täitsa ohtlik ka kombainerile kui näiteks puudub nival see kaitsekate mis asub seal redeli juures kust saab kabiini.Tuule hoog võib viia särgisaba otse seal pöörlevate hammasrataste ja rihmade vahele. Mäletan Ksf krossifännil oli kuskil teemas kommuuna aegne pilt kus põllul töötavatel nivadel puudusid kõik kaitsekatted.(19-06-2013, 01:30 AM)E303 Kirjutas: 1 Miks paljudel müügis olevatel vanadel traktoritel on puudu need mootori kapoti ülemised küljeplekid.
Mul on sellele küsimusele omapoolne sarkastilisevõitu vastus olemas: nõukaja pärand. Õige kolhoosiaegne tehnikamees lihtsalt pidi igasugused katteplekid laias kaares ära loopima. Kui katteplekk tuli mingil põhjusel ära võtta ja pärast tagasi panna, siis enamasti on plekk lihtsalt minema visatud, et ta ei segaks. Ma ka otsisin enda traktorile neid plekke. Leidsin ühe vanamehe kuurialt ja ta oli pea keeletu, et keegi veel sellise jama vastu huvi tunneb -------------------------------------------------------------------------
(22-06-2013, 13:32 PM)mlsluik Kirjutas: Jaanipäev, aasta valgeim öö, eestlase tööpüha.
Kes niidab, kes koristab, trimmerid põrisevad ja möll käib. Eestlane valmistub võidupühaks vedades kokku liha ja humalat, et juba teada tuntud viisil tähistada Eesti võitu Landeswehri üle 1919 aastal.
Üks loll arvas et täna on hea päev kände juurida ning maakivi kamakaid hunnikusse lükata... Puhkepäeval töötegemine - juba eos on see idee hukule määratud. Ei olnud tänanegi päev mingi erand.
Hunnikute otsas turnides suutsin kaks käiku nii korralikult sisse saada, et isegi Jürgen Veber ei suuda siinkohal seda lahti harutada. Tagumine käik sai kergel "üle p%%&#e" välja tõmmatud ja kohe kolmas sisse... BLIN...
Nüüd on tagumine sees ja kolmanda kahvel on täiesti ääres kuskil surnud ala peal, et välja ei saa mitte kuidagi.... Käigukangi võtsin pealt ära ning nuperdasin kummiheebliga päris tükk aega, ülejäänud kahvlid liiguvad, aga tagumine käigu ka kolmanda käigu kahvlid ei liigu mitte kuhugi...
Tuleb vist ülemine kaan täiesti maha võtta... Eks siin jällegi õppetund, et kiirustamine ei anna veel ajalist kokkuhoidu.
Head jaanipäeva mulle!
Ja teistele ka!!!
(22-06-2013, 15:03 PM)aavu Kirjutas: Ma kasutaks kellegi abi ja püüaks traktorit kas edasi või tagasi nihutada 1-2 millimeetrit kas suure kase kaika või teise liikuva vahendiga. Sel momendil kui hammasrattad veidi nihkuvad peaks ühe neist käikudest välja saama.