14-11-2018, 20:12 PM
No tõlkida võiks nii, et see on gaasipedaali piiraja. Saab vist reguleerida kõrguses ja siis saapatald läheb sinna vastu.
(14-11-2018, 20:11 PM)diesel Kirjutas: hmm, mis keeles sa siis üle terve suure "kuuendiku planeedist" suhtled?No Võro keelen ütles sjoo pääle, õt kui eelä är lõpnu siis sääntsest ullusest õs saanuki tiidä.
no ja paari hiireklikiga saab lasta koogelmoogelil tõlkida.
välismaa keeles tuleb üsna arusaadav tõlge - foot support to accelerator.
eesti keeles saab ka aru, mida mõeldud on - jalgade toetus kiirendajale.
(14-11-2018, 21:58 PM)Taaviw126 Kirjutas: Ta on ikka gaasi andmiseks. Ses suhtes et õige sõidutehnika oleks jalg jalatoel sõita ja jalga väänates gaasi anda. Gaasipedaal käib suht kergelt ja aukudest läbi sõites raske tellida gaasi?? Enam nii kehvasid teid õnneks eriti ei ole kui siis....
https://youtu.be/qhL5Pv9dcnc
(14-11-2018, 23:03 PM)aavu Kirjutas: 1.15 peal on see liigutus näidatud. Hea, et vähemalt üks (Taavi) on algõppe saanud gaz51-ga ja nimelt põllul kartulivagusid ületades. Tal see liigutus senini meeles. Kui jalatuge ei kasutanud hakkas auto hüppama.Võru keskkoolis käies oli meil õppeautoks Gaz 51 ja pärast Vene kroonut sai ka mõni kuu 51 rooli keeratud. Mitte ei usu, et Taavi noore mehena selle elukaga sõitnud on. Aga mul küll meeles pole, et seal mingi jalatugi oleks olnud.
(14-11-2018, 23:26 PM)motamees Kirjutas:(14-11-2018, 23:14 PM)Formika Kirjutas: ... Aga mul küll meeles pole, et seal mingi jalatugi oleks olnud.
Siinkohal toetan Formikat.
(17-11-2018, 17:36 PM)motamees Kirjutas: Hm, inimese mälu ikke lühike. Olin juba unustanud, et kunagi sai nii GAZil rooli pikivardal lõtku livideerida. Sel ajal oli juba splindiauke tihedamini. Komplektis oli selle jaoks spetsvõti olemas.
Väga kena nostalgitsemise teema. Toob palju asju jälle värskelt silme ette.
(17-11-2018, 20:21 PM)mlsluik Kirjutas: Neid tavotinipleid saab meilgi igast sorti, marki ja mõõtu. Ei mäleta mis hüdrotarvete poest endale soetasin aga riiulis on kohe spets komplektid kus igat erinevad mõõtu ja malli nipleid....Krt, olin unustanud, sest GAZ 14 läks ära ja nüüd muidugi tuleb jälle vaja. Pane privasse oma number, kui Tartusse hakkan trehvama, võtan ühendust.
Ning need numbrimärgi toorikud sõidavad ka autos juba mitu kuud kaasa![]()
(17-11-2018, 21:10 PM)Raivo Kirjutas: Ameeriklaste puust kast on ilmselt liialdus.Nüüd, kus sa mulle numbri saatsid, võtsin oma suure kataloogi välja ja täpselt sama asi olemas, kasutati aastatel 1928 - 1938. Võibolla ka edaspidi aga mu kataloog lõpeb 1938 aastaga ära. Kast on kindlalt liialdus. 17005 on kirjas tool bag, mis tõlkes siis riista kott. Nüüd hakkasin pead murdma, kus selline kott autos võis asetseda. Seltsimeestel polnud ka kasti taga. Istmete all pole ka mingit ruumi. Ainukesed panipaigad olid uste sisekülgedel olevad taskud, aga sinna ju tunki ei pane. GAZ M1-l on põranda all tööriista kast ja esimese istme all ka koht pikemate asjade panekuks. Aga A-l, müsteerium.