13-03-2008, 23:25 PM
C-kat sai 2003-ndal Sisuga tehtud, täpset mudelit ei mäleta. E-kat 2004-ndal Scania 113 koos Odaz poolhaakega. Haja autokooli sõidukid olid siis need.
Mister X Kirjutas:Muuseumipapa vastust lugedes jääb üle vaid tunda heas mõttes kadedust, et kellegil on õnnestunud sõita ka selle "müstilise" GAZ 53F-iga. Autost, millest räägitud siingi nõnda palju, ent mida vähesed üldse oma silmaga seletanud.
Jaanus Kirjutas:Minu C kati eksam jääb aastasse 1986. Õppesõidu ja eksamisõidu vahendiks Gaz 51. Eksamisõiduks piisas ringist ümber Tartu botaanikaaia. Öeldi et kui veokaga hakkama said võime B kategooria ka juba anda ilma sõiduta.
Tegelane5 Kirjutas:Väga teemast mööda küsimus aga millisega neist on üldse kõige lihtsam sõita_ 51;Zil130;Maz või Kamaz? Kohalt ära võtt on raskem kui sõidukaga?
mull Kirjutas:Ise tegin C1 Võru Automi sildi all Gaz 52-04 ga. Mis oli sõiduõpetaja endine veoautokrossi masin .Kas tegemist oli sama veoautoga?
Mister X Kirjutas:Siit ongi jäänud mulje, et vene ajal olid peamisteks õppesõidu autodeks Vaz 2101ed ja M 2140ed. Polnud nad vist küll reeglina uued, sest kes uut masinat ikka niisama lõhkuda lubas.Vot ma ei tea, kuidas uute masinatega lood olid, aga [vähemalt] üks siinne foorumlane olevat suurema osa oma õppesõite teinud ja juhiloa kätte saanud Vihuri "ülekäidud" '01-ga (loe: ralliautoga). Kui ma õigesti mäletan, siis käis õpetaja sellega vabal ajal ka võiduajamistel. Oi aegu

Martti Kirjutas:mull Kirjutas:Ise tegin C1 Võru Automi sildi all Gaz 52-04 ga. Mis oli sõiduõpetaja endine veoautokrossi masin .Kas tegemist oli sama veoautoga?
dzeiaar Kirjutas:Kunagi, paraja marakratina, raamatukogus mingit vene autoajakirja sirvides on mu mällu sööbinud pilt Gaz-66-st millel oli kaks rooli [...]
valdo Kirjutas:Sõidukaga ja moodsate veokatega võrreldes on vanadel sünkroniseerimata käigukastiga veokatel (a la 51) suurim erinevus käiguvahetuses. Alt üles nõuab vahesidurit, ülalt alla aga lisaks veel üsna täpselt ajastatud ja täpses mahus antud vahegaasi.
Olen omal ajal palju näinud, kuidas Þiguliga sõitma harjunud kodanik esimest korda 51 sisse istudes suutis 51 kastist suutis põrguraginaid välja võluda ja vahel käiku üldsegi sisse ei saanud...
Nostalgilist soundi oli veel mitme kvartali tagant kuulda...
dzeiaar Kirjutas:Kunagi, paraja marakratina, raamatukogus mingit vene autoajakirja sirvides on mu mällu sööbinud pilt Gaz-66-st millel oli kaks rooli ning juuresoleval joonisel oli näidatud, et kaasistuja rool on juhi rooliga kettülekandega ühendatud. Iseenese tarkusest oskan tagantjärgi arvata, et äkki oli see miski õppesõidu masin? Iseenesest selline lahendus juhendajale kõvasti lihtsam, kui hakata yle salongis oleva mootori kriitilisel hetkel õppuri käest rooli rabama.
On äkki keegi sellist kahe roolirattaga elukat ka ise katsuda saanud?