(14-12-2012, 18:03 PM)Basilio Kirjutas: Seda "voolupinge" teemat on selles foorumis juba lahatud, aga nagu näha, tulemusteta.
Ma julge arvata, et see asi on tulemusteta sell lihtsal põhjusel, et tänapäeva elektri seadmetele kiputakse peale kirjutama siuke asi nagu VA mis teoorjas peaks olema Volt korda Amper, aga mis ta tegelikult on ei ole osanud mulle päristäpselt keegi seletama, sest volt korda amper peaks olema võimsus aga see VA ei vasta sellele.
Akutrelli võimsused on erinevad. Minu makita on kusagil 50W. Selle käitamiseks 5m juhtme otsas on vaja u. 1,5mm2 kaablit ja siis on pingelang 0,6v.
Kui nüüd panna sama kaabli järgi 100W trell siis on pingelang u. 1,2v(u.10W mis on 10%) mis on juba natuke määrav aga alles siis kui trellist kõike tahtma hakata.
Seda siis 12V süsteemis
Akudega sedasi, et auto aku pinge laadimise ajal on 14,7 ja 12v nikel aku pinge samades tingimustes on u. on kusagil 15v. seega 12V trell on väga sobilik. Mõlema aku laetud pinge on kusagil 13-14V. Liitium aku pinge on nimipingest kusagil 0,4-0,5v purgi kohta kõrgem. Liitiumi purke on erinevaid. 11,1V liitiumi pinge on laetult 12,6. 14,8v liitium aku puhul oleks laetud aku 16,8v mis auto akut kasutades ei ole enam väga sobiv. Liitium akut EI TOHI panna paraleelselt plii akuga(ülelaadimise oht). Tohib juhul kui plii aku pinge on kindlasti sama või väiksem kui liitium aku oma.