emsa Kirjutas:Valitsuse autobaasile (Ministrite Nõukogu Asjadevalitsuse autobaas, hiljem Riigikantselei Autobaas) kuulunud S-klass (keretüüp W126) osteti 1990.a. uuena MB tehasest väliskaubandusettevõtte Estimpex poolt ja anti Riigikantselei Autobaasile üle. Auto täpne mudel oli MB 280 SE, ehk siis 2,8 liitrilise sissepritsega bensiinimootoriga lühem keretüüp. Kasutusel oli auto külalistebrigaadis, ehk siis sõidutas tähtsaid külalisi piiri tagant. 1990.a. detsemris toimunud MB esinduse avamisel oli see auto teiste hulgas MB toodangu tutvustamiseks väljas
MB 260 oli õige nimi, rohkemaks ei jätkunud ilmselt võimalusi.
http://www.volga.ee/albumphoto_dl/DSCN2798_uus.JPG
Osteti ka E klassi musti Mersusid, mis nummerdati samuti AAK registreerimismärkidega.
Samasse ajastusse jääb ka üks pöördeline otsus minu elus. Nimelt oli kaunis suveaeg ja mina olin studendipõlve kõrvalt kuulsusrikkal kultuuritööl, millisel täpselt las jääda teadmata, sest tegu on ennekõike tehnikafoorumiga. Igastahes anti mulle võimalus ühe päeva jooksul sõita erinevate välismaa autodega. Hommikul susati mulle pihku ühele soomlasele kuulunud sinise Datsun Kirsikese võtmed ja saadeti mingisugusele pressikonverentsile rosoljekorvikesi sööma, kahjuks ei mäleta, mis seal räägiti, sest autosõidu emotsioon ületas kõik muu. Lombist läbi sõites tuli vasak jalg litsuda vastu põranda serva, sest muidu pritsis vesi sisse, see toiming oli aga raskendatud, sest iste oli tagumises asendis ja ette ei nihkunud. Rooli ei saanud väga kiiresti keerata, sest kurvis väljapoole jääv ratas ei keeranud nii kiiresti kui sisekurvi jääv ratas ja esiots kippus lohisema. Veidi haises ka.
Sama päeva õhtul aga oli mul võimalus koos rahvusvaheliste solistidega sõita riigile ostetud 124 Mersuga, mille odomeetrile tuli sõiduajal 3000 esimest kilti ette. Need olid nii kardinaalselt erinevad elamused, et sellest hetkest peale ei ole ma kordagi enam sõitnud Aasia päritolu auto või tsikliga, 124 veab mind aga igapäevaselt tööle ja koju. Mul ei ole midagi Aasia päritolu autode harrastajate või omanike vastu, aga lihtsalt mina ei kavatse nendega selle elu jooksul kordagi sõita, sõitku ilma minuta. Sõbrad on küll püüdnud naeru mugistades sättida vahel nii, et õhtul koju sõitmiseks on jäänud mulle kas japside hübriid või mitmetonnine taksoarve, kuid ma olen endale kindlaks suutnud jääda ja kõikide lisadega Lexuse rooli roninud ei ole. Ja seda kõike nende lääne autode pärast ärkamisajal.