Andku kaasfoorumlased mulle andeks, sest minu postitus oli nigu konksuga küsimus
! Ärge aint kõvva näkku lööge
!
Samasugused ja hullemadki mõtted vaevasid mind, kui kuulasin oma pikaaegset abilist niimoodi lonkavalt töötamas. Selleni välja, et vahest tulebki juppideks võtta. Aga mõnikord on probleem mõnevõrra lihtsam.
Seekord peitus kala hoopis süüteküünlas ja selle elektroodi vahes! See peab olema 0,8 mm või natuke suurem. Väiksem vahe soodustab parasiitsädeme teket ja süütamine võib toimuda vahel varem, vahel üldse mitte.
Kui küünla mitmendat korda eemaldasin ja vastu valgust elektroodide vahet piidlesin, arutades selle suurust...siis võtsin lõpuks kaliibri. Silmaga paras tundunud sädevahe oli siiski 0,5-0,6 mm! Ise ka ei uskunud, kuid paika pannes ja mootori käivitudes veendusin, et see oligi probleem.
Käivitamise raskus?
Panin aku laadima. Samaaegselt eemaldasin starteri. See tundus kuidagi liiga soe olevat.
Rootori mähise mõnelt keerult oli lakki eemaldunud, liuglaagrid olid kuivad.
Õnneks oli mul doonoriks üks starter olemas. Ladusin asja jälle kokku, manustades ka tagasihoidlikult määret nii laagritele kui ka seibidele, mis seal vahel on.
Nüüd käivitub taas poolest pöördest!
Klapivahedest- mootor on ju külili, ehk silinder on külili. Klapid järelikult ka. Vahesid reguleerides tuleb hoolega jälgida, et reguleeritaks ikka õigest kohast. Sest nookurid loperdavad oma kinnitustel üles-alla ja tuleb jälgida, et kaliiber õiges kohas vahel oleks.
Samuti tuleks teada õigeid vahesid, sest B & S mootoritel on erinevatel versioonidel erinevad vahed. Kuskil netis oli üleval ka terve tabel.
Doonorstarteri ladusin samuti kokku tagasi ning proovisin - see töötab samuti, kuid arvatavasti kasutan ma seda mujal.
(10-05-2014, 21:37 PM)meli666 Kirjutas: Tegu ikka Briggsi mootoriga?
See oli nali, eks ju !
(10-05-2014, 21:37 PM)meli666 Kirjutas: Süütepooli seadmise all mõtled vahet süütepooli ja hooratta vahel?
Ikka! Tavaliselt suskan sinna visiitkaardi vahele, sellise...normaalse. Ega neid kaarte tea kah, mõnel on see nagu tollisest lauast lõigatud
!
(10-05-2014, 21:37 PM)meli666 Kirjutas: Järsku hooratas kuidagi väntvõlli otsas ära nihkunud, ehk kiiluga mingi probleem. Ja siis valeks muutunud süütenurga tõttu peksab mootor niiöelda tagasi ja sellest raskem käivitus.
Nagu eelnevalt juba kirjutasin.. süütamises see asi oligi!
(10-05-2014, 21:37 PM)meli666 Kirjutas: Muidugi, kui seda dekompressioonimehhanismi antud mootoril ongi. Kunagi sai lammutatud 13 Hj isendit ja sellel seda polnud.
Ma ei ole seda mootorit lahti harutanud ja päris täpselt ei tea, kas tal on dekompressioonisüsteemi või mitte. Aga pärast klapivahede kallal nokitsemist asi nagu muutus.
Austet isand meli666, mul on üles kerkinud üks teine probleem ja teadupärast oled sa MB-1 hingeeluga lähemalt tuttav:
Abi motoplokiga MB-1
Möödunud sügisel harutasin sõbra massina laiali, et hävitada lekkeid. Selgus, et käiguvahetusvõlli fiksaatorvedru oli kah pooleks, uut võtta polnud ja nii ta seisma jäigi. Nüüd, kevadel, lõi lambikese põlema - lõikasin vanast pahtlilabida lehest vastava laiusega lehe, ajasin punaseks ja vormisin sellest vajaliku kujuga fiksaatorvedru. Kokku ladudes aga sattusin mõistatuse ette - kuidas krdi moodi need rullikute vedrud seal kinnitusid
!!