06-09-2012, 15:35 PM
Kas kellegil on olemas paadimootori variant? Mul igatahes on mingi käepide koos rutskaga ja koht kuhu mootori saab pista. Ei ole kohanud komplektset isendit siiani ega ka pilte näinud.
(06-09-2012, 15:35 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Kas kellegil on olemas paadimootori variant? Mul igatahes on mingi käepide koos rutskaga ja koht kuhu mootori saab pista. Ei ole kohanud komplektset isendit siiani ega ka pilte näinud.
(06-09-2012, 16:37 PM)nunu Kirjutas:(06-09-2012, 15:35 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Kas kellegil on olemas paadimootori variant? Mul igatahes on mingi käepide koos rutskaga ja koht kuhu mootori saab pista. Ei ole kohanud komplektset isendit siiani ega ka pilte näinud.
Paadimootor KAMA oli samas Permi tehases ja Druzba baasil tehtud, äkki mõtled seda?
Kama
(05-09-2012, 20:24 PM)Isapull Kirjutas: Družbal kõrge käepide selleks, et metsa ei jääks nabakõrguseid kände ja kui lumi paks , siis suvel veel kõrgemaid.
Tervitab, IP
Tsitaat:Aastal 1936 lõpetas Tallinna poeglaste kommertsgümnaasiumi. 1942 Tartu Ülikooli matemaatika-loodusteaduskonna magister. Aastail 1942–1945 oli ta Tartu Ülikooli radioloogiakateedri assistent. 1946–1947 töötas Üleliidulises Okeanograafia ja Merekalamajanduse Teadusliku Uurimise Instituudis Moskvas.Siin pole ühtegi tehnilist haridust ja tööpraktika (2+3 aastat mittetehnilisel alal) ei tee ka mootorispetsialistiks.
Tsitaat:Aastad 1947–1954 veetis Siberi vangipõlves, kus koos teiste pagendatud teadlastega töötas Üleliidulises Metsatööstuse Ministeeriumi erikonstrueerimisbüroos välja bensiinimootori peal töötava käsisae. Kabur nimetas mootorsaage algul nimega "Taiga", hiljem hakati seda nimetama "Družbaks".Koos teistega. Juba loogilisem. Oli siis väljatöötajate grupis. Võib-olla. Aga mitte leiutaja. Ja see nime panek? Tema pani nime ja teised, mis tegid? Leiutas ühe tehniliselt perfektse asja (ajastu kohta) ja siis terve ülejäänud elu enam mitte ühtegi tehnkavaldkonda käivat tööd? Ebaloogiline. OK, jätame kadunud Borise rahule.
(16-09-2012, 15:58 PM)Wiki432 Kirjutas: 2) Nn. "Druzba" reduktor. Kõige levinuim. Ketti ei õlitanud, paaki seal polnud. Küll aga käis kolme poldi alla, kus tavaliselt on plastikkaan, hüdropump kiilu jaoks. Seda küll kirjanduse järgi, mina pole näinud, kas keegi on?
(19-09-2012, 08:31 AM)nokitseja30 Kirjutas: Kas ma mäletan õieti, et druzba jäeti seisma ujuki nuppuvajutades ja uralil oli nupp korpuseküljes?
Tsitaat:TALUPOEG TALUJA kirjutas:
On olemas ka samasugune reduktor,kuid võimalus õlituseks olemas.
(20-09-2012, 11:49 AM)Wiki432 Kirjutas: ... keti määrimine teoreetiliselt siiski teostati. Selleks oli käepideme masti ülaosas punn ja mast valati õli täis. Käepideme vasakul poolel oli gaasihoovaga analoogne hoovake, mis avas trossi abil masti alaosas oleva klapi. Edasi voolas õli raskusjõu mõjul voolikut mööda reduktoris oleva stutseri poole ja sealt läbi reduktori korpuse saelehele. ... Mainitud süsteemiga saagisid liikus kaubanduses, kuid enamikus olid "Druzbad" siiski ilma ketiõlituseta. ... Samas tuleb tõdeda, et ühtegi toimivat mastiõlitussüsteemi pole näinud ...Endal paar sellist õlitusega