Noo selle eelneva postituse peale ei oska muud öelda, kui kordamine on tarkuse ema!
Kes on väitnud, et commonrail ja pumptüüs diisel pillid on umbe hääd?
Et asjadele natuke selgust tuua, siis diisleid on toodetud läbi aegade erinevaid.
1. Eelpõlemis kambriga (pihustus rõhk 150 bar, üks pihustamis auk)
2. Otse sissepritsega (pihustus rõhk 180 bar, 3-7 pihustamis auku) (olen rõhku tõstnud isegi 220 bar)
3. Pumptüüs (pihustus rõhk 2000 bar, 5-7 pihustamis auku)
4. commonrail (pihustus rõhk 2000 bar, 5-9 pihustamis auku)
5. Tänapäeval on veel ägedamaid asju veel välja mõeldud, aga mina neist ei tea midagi.
Minu loetelust on kõige pommikindlam versioon tähistatud number 2-ga.
Veel vaidlemiseks, tõid sa Moto555 jälle ühe väga imeliku ja ennast ülistava näite.
süüteküünlad+juhtmed+moodul vs pihusti+eelsüüte küünal+juhtmed+filtrid+tööraha+liising
Kas siis bensuka omanik ei maksagi liisingut ja tööraha?
Saad äkki ise ka aru, et see näide on jumala kaka.
Võtame võrdlusesse siis uuema mootori kui ecotec, aga sama aasta pillid.
Vag 1.9 TDI 81 kw vs Volvo 2.3 t5 176 kw
Mõlemad on turbokad ja aastast 1997.
Süütesüsteemi ja KÜTTE süsteemi hooldus
vag:
1. pihusti ots 22 euri x 4
2. eelsüüte küünal 10 euri x 4
3. kütuse filter 23 euri
4. eelsüüte küünla juhtmeid tavaliselt ei vahetata.
+ pihustite stendimine ja töö raha siis
Volvo
1. Küünal 15 euri x 5
2. pihustid (mitte keegi neid tavaliselt ei vaheta, kuluvad sama moodi nagu diislilgi) orginaal osa maksab vast 150 euri/tk
3. kütuse filter 20 euri
4. poolid 100 euri x 5
+ töö tegemine siis. (odavus paistab lihtsalt sellega välja, kuna keegi ei vaheta iialgi pihusteid ja poole lihtsalt selle pärast, et äkki peaks)
Tagasi teenivuse aeg, Volvol kütte kulu 9, vag-il 4,5 ehk siis 4,5 eurot iga läbitud 100 kilomeetri pealt hoiad kokku + siis kindlustuse pealt kokkuhoid.
Iga 10 000 kilomeetri pealt pead hooldust tegema, kokku hoiad kütte pealt 450 euri, remondile kulutad 55 euri rohkem kui sama aasta bensukat omades.
See näide on igate pidi äärmuslik. Reaalsus on see, et mitte keegi ei vaheta peale filtrite mitte midagi ennem kui tekivad probleemid, seega korruta läbisõit 3-ga ja kokkuhoid ka 3-ga.
Too veel "näiteid", mulle meeldib vaielda, kui sellele pole veel pihta saanud!!
Nagu ma jätkuvalt pahameelest ja pettumusest välja loen, siis oled arvatavasti soetanud endale (või keegi tuttav) mingi 9 aastat vana fordi (pakun huupi) oma commonrail süsteemiga ja pidanud seda remontima ja kunagi nooruspõlves oled nautinud ecotec-i võlusid ja nüüd kuulutad maailmale, et diisel on ikka saast, kuna mina pidin endale liisingusse võtma ühe õnnetu fordi (pakun huupi) ja seda veel remontima ka. Õhh opelit ju ei pidanud remontima

.
Kes käskis osta fordi (fakt on lahtine)? Veel liisingusse ka võtta? Commonraili ka veel?
Kas tõesti pole ühtegi tuttavat remondimeest, kes oleks soovitanud kaugele hoida sellistest masinatest.
See et sinul on kehv kogemus ühe eksemplariga, ei tähenda, et kõik on kohe kehvad. Kui tegu oli tegelt ka fordiga, siis welcome to the club, hakkame koos laimama fordi diisleid.
Arvatavasti kui aasta oli 1920, siis karjusid hobuse omanikud ka kõik, et mis sa seda autot ostad - näed tänapäeval küsitakse, et miks sa endale hobuse ostad.