27-03-2016, 18:19 PM
(27-03-2016, 12:38 PM)Simmerling Kirjutas: Kilo on kilo ja seda isegi Moskvas
Päris nii ikka ei ole, kui näpuga järge ajada
: http://www.novaator.ee/ET/idee/konflikt_..._asendust/
(27-03-2016, 12:38 PM)Simmerling Kirjutas: Kilo on kilo ja seda isegi Moskvas
: http://www.novaator.ee/ET/idee/konflikt_..._asendust/
(27-03-2016, 09:52 AM)donn Kirjutas: Murutraktori lükkad pärast töö tegemist seina äärde, ATV/UTV-ga ravid hinge mööda metsi/põlde ringi ronides ka pärast sama töö tegemist. Näidake mulle meest, kes pole hinges poisike ja ei tahaks vahest ringi kihutada...
(27-03-2016, 09:52 AM)donn Kirjutas: Murutraktori lükkad pärast töö tegemist seina äärde, ATV/UTV-ga ravid hinge mööda metsi/põlde ringi ronides ka pärast sama töö tegemist. Näidake mulle meest, kes pole hinges poisike ja ei tahaks vahest ringi kihutada...Näidake mulle poodi, kust palja tahtmise eest ATV saab. Või vähemalt murukaga sama hinnaga.
Lisaks on selline ideaalne eraldi mootoriga järelveetava purustusniiduki ette ja viidatud isend on suuteline reaalsuses 650+ kg purjekat mööda maad lohistama, kui Meeste abiga hoo sisse andsime. Samas on mul ja naabritelgi suur osa sellisest niitmist vajavast tegelikult heinamaa, kus ma olen suisa õppesõidurada sisse niitnud, seega piisaks suvalisest sõiduautost, 950-eurosest kvattrost rääkimata
Viimane saab hakkama ka ENAMUSEST metsast puude väljaveoga. Aga 6 kilti külapoodi, rääkimata Haapsalusse või koju sõitmisest - see pole ju atv rida. Aga mida pole ei autol ega ATVl/UTVl, on hüdraulika, jõuvõtuvõllid ja nende piiramatud võimalused.
Lisaks on sõpradel-tuttavatel piisavalt kogemust, et peale esimese ahvivaimustuse üleminemist jääb see kallis aparaat seisma: isegi jahimeestel! Neile piisavat tohutu kamba peale ÜHEST, kui mingi põder kaugele sohu kukub. INIMESTE jaoks on ikkagi maastikuautod! Ja üks, kel on sarnane aga püsielukohana talu, on jahimees, on paadid ja on kalamees aga on ka T-16 ja see Mees väidab, et Tema korralik ATV seisab aastas 360 päeva kärus...Talutööd tehakse ära šassiiga ja metsas ning kalal (kummar kaasas või 7-meetrine kõvakereline sabas) käiakse Mitsu Delicaga. Arvas ka, et jõeäärsed lepamesta küttepuud ja jahilkäigud teeb kõik Polarisega aga reaalsus on hoopis teine. Tööd tehakse traktoriga ja sõidetakse autoga. ATV on siis eneserahulduseks või spordiks. Vanem Mees - seega asi lihtsalt seisab. 5 päeva ongi see, kus ajab haagiselt maha, paneb selle sama käru sappa ja toob kusagilt kaugemalt oma maatüki nurgast midagi mitu sõidukorda ära (ei viitsi trakatsiga lõgistada). Või viitsib minna koprajahti...
(28-03-2016, 10:15 AM)Simmerling Kirjutas: 38K EEKu mille eest ta oma hiinaka ostis vist enam kätte ei saa.
Aga nii 5K võiks juba midagi leida. Selle raha eest peaks juba natuke hüdraulikat ka küljes olema
Kusjuures minu arust on kasutatuna vaid Transkapital ÜHE kõhualuse niidukiga kasutet mururehvidel päristrakatsi toonud ja müünud, sedagi paar aastat tagasi, kui neil maisnad veel Sauel kodumaja ees seisid.
Trakatsile leiad tahtmisel ka suvel tööd ja saad panna asja raha teenima, ATV jääb lihtsalt garaaži järgmist lund ootama, sest meie oleme ju merel...
(28-03-2016, 09:32 AM)PlyVal64 Kirjutas: ...Sa käid nagu usku kuulutamas: "Nii on!". Ma ei saa ühtki Sinu postitust tõsiselt võtta.
Aga mida pole ei autol ega ATVl/UTVl, on hüdraulika, jõuvõtuvõllid ja nende piiramatud võimalused.
...
(28-03-2016, 10:15 AM)Simmerling Kirjutas: ... Aga nii 5K võiks juba midagi leida. Selle raha eest peaks juba natuke hüdraulikat ka küljes olema
Kuna niisugune potipõllundus nagu minul, st hobi korras maainimese simuleerimine on nii kui nii pealemakstav teema siis see 5K oleks peaaegu söödav. Ja mingi masohismimaik peaks ju asjal ka juures olema. Osta korralik ja keevitust polegi enam vaja![]()
Honkomees, äkki reedad mis marki pilliga tegu?
![[Pilt: large_28788803_338L.jpg]](http://static4.album.ee/files/1151/55/large_28788803_338L.jpg)
![[Pilt: large_28788797_Fbbs.jpg]](http://static4.album.ee/files/1151/55/large_28788797_Fbbs.jpg)
![[Pilt: large_28788769_HX8c.jpg]](http://static4.album.ee/files/1151/55/large_28788769_HX8c.jpg)
(28-03-2016, 21:19 PM)donn Kirjutas: ...
Jõuvõtuvõlliga ATV: https://www.youtube.com/watch?v=4jEEfRMqyPE
...
Sest suurusjärk kõrgem on hoolimatu juhi laastav mõju kütusekulule.
Kirjelduse järele on tegu täiesti aktsepteeritava tööriistaga potipõllumehele. Seega mõtleme edasi. (29-03-2016, 13:13 PM)Simmerling Kirjutas: Honkomees pilte vaadates tuleb hirm peale teades kuidas foto moonutab mägede kaldeid. Kas sul ikka enesekaitsevahendid olemas? Päästeköied ja muu järsakutel töötamiseks kohustuslik?![]()
(29-03-2016, 15:56 PM)Simmerling Kirjutas: PlyVal64 kõneleb ATV ohtlikusestAhjah, ega mujalt see ATV ohtlikkus tulenegi, kui võimalikust liiga suurest kiirusest... ja kui on võimalik ,siis mingil ajahetkel jõutakse selleni. Tavaliselt väsinuna töö tegemisest, mõnikord ka kolm puulangetamise õlut sees ja tahetakse "kiiresti" õhtule ja sauna jõuda...
Lõpptulemusena sellise raha eest ostab ja ehitab kui mitu ksf!tarko daihatsut??? Aga vaat kurat korralikku väiketraktorit pole veel keegi suutnud ise ehitada - kõik eranditult on mingist otsast sitanikastused VÕI on lõpphind poest ostetavast oluliselt kõrgem (ja paremaid ma ei tea). Kasvõi meite "Toolik": kui see vähegi vajalikuks traktorilaadseks saada, siis ei ole see kuidagi hinnalt "konkurentsis" seesinaste Tööriistamarketi Jinmadega...
hark, vikat ja labidas on palju ohutumad. ja reha mu vanaema ütles ikka et see looreha jätab niiiii palju heina maha(ja traktorist me räägigi)
(29-03-2016, 23:57 PM)PlyVal64 Kirjutas: Kasvõi meite "Toolik": kui see vähegi vajalikuks traktorilaadseks saada, siis ei ole see kuidagi hinnalt "konkurentsis" seesinaste Tööriistamarketi Jinmadega...Sellele vaidleks vastu.Mida seal muuta tahad.Põllumehe kaubamajast jagaja mingi 150 eurot, roolivõimu pump romulast max 50 eur, mingi kasutatud silinder, millel vajadusel vahetad tihendid.Siis veel mõned voolikud ja ongi hüdraulika olemas.Aisad leiad ka kindlalt kasutatuna.
"Toolik" on lihtsalt LAHE DIY-asi elik teatud kasutusvõimalusega traktorilaadne taluõue kujunduselement.