(06-06-2018, 20:16 PM)Jansa Kirjutas: Nüüd tekkis üks asi veel.
Stiga tornadod, 2098 ja 3098, espak müüb vastavalt 1700 ja 2100-ga.
Muidu nagu 'kõik jutud', hüdrovedu ja elektriliselt lülivad terad jne, aga mootorid ilma õlifiltrita ja hooldevälp 25h
Filtriga pillidel 50h
Selle 50h-ga veaks ma terve hooaja välja, 25-ga ilmselt mitte. On seal peale õli vahetamise tülina midagi veel, mida peaks teadma?
Ma ei oska öelda - väikesed rattad taga, lollakas lülitus + tagurpidi niitmine ka nupuga jne. Ma ei näe mitte ÜHTE põhjust ka neid vaadata! Kui maapind on konarlik ja sain aru, et ON, siis unusta ära need 18 tolli mudelauto rattad! See väike ratas ise lõhub selle traktori plekkosa ja silla kiirelt ära, lisaks maha jääv jälg on oluliselt jõhkram-sügavam. Need pillid on pigem ideaalse uuselamurajooni kunstmuru jaoks.
Lisaks hakkab 2,1K juures kiskuma juba
V-twin lisajõu ja laiema niidudeki võimaluse poole. Kusjuures see masin kannatab taha VEEL suuremaid rehve panna, kui tahad näiteks veokiirust pikemate vahemaade läbimiseks.
Kui valida kõikse odavama ja lihtsa aga suurerattalise CC või 2098H vahel, siis on asi jah selline küsitav. Kui aga hüdrovedu tahta, siis ainuüksi tagarataste uuendamise hinnavahe on metsik! Ja siis
miks mitte see?
Õlivahetus on nii tühine asi, et sellest pole mõtet juttugi teha.
Üks aspekt on veel rääkimata-arutamata: roolisüsteem! Tegelikult tasub seda ka vaadata, sest need võivad olla tohutult erinevad! MTD on lihtne-labane ja vajab mingil ajal parendamist. Ma endal tegin, kerge töö balljointidega,
mis ei maksa palju, vähem kui rataste suurendamine. Aga "vajab tegemist". Osadel mudelitel ja tootjatel on pööramine elik rooli"karp" ja paralleelvarras paremini ja kallimate juppidega lahendatud.
Sellest meil ju siin automotos suisa eraldi sillaehitusteema
Aga sealt 2-aasta tagusest teemast üks ksf!'i mõttetera:
(25-03-2016, 20:07 PM)Simmerling Kirjutas: Hind ei määra siin muud kui kallima ostja on lollim. Sama sõnniku eest (sry ei taha põlluväetist solvata) rohkam maksta on ju lollus? 2K+ hinda ei tähenda midagi. Samuti plekist, lapsevankri juppidest ja toolijala torudest kokku pandud. Tundub, just nimelt tundub, mitte ei tea, kobedamate hinnad algavad 7K+. Vähemalt ratastel laagrid, vedelikjahutus ja mõnedel isegi hüdraulka saadaval.
Seega kepikast, 97 cm deck, 11 hj ja hind 1K kanti on õige valik.
Vähemalt jääb raha ümberehituseks ja remondiks.
PS: tasub vaadata rattamõõtude puhul koopa suurust
Panete tähele, milline räme koonerdamine käib, sest mõõt suurem rehv maksab paar uri rohkem. Mul vanakool, Saksamaal toodetud ja 20-tollise asemel läheks napilt alla veel ka 22-tollise kõrgusega rehv. Täna on asi nii nuditud, et paariühikuline hinnavahe annab massi müümisel tehasele meeletu LISAkasumi. Kuigi
alla mahuks vabalt ka 22-tolline kõrgus. Aga milline on sama tootja rehvide
18X8.50-8velg vs
22X11-8velg hindade vahe. Tahad aga saada metsas ja pehmel lisa veovõimet koos lisakiirusega, siis on selline
100-eurone komplekt õige asi alla panna. Muru see muster ei lõhu aga mullal/metsas/mudas töötab hästi. See oleks HEA VALIK hinna poolest murutrakatsi parendamisel