Hallooo!
Teie küsite, meie vastame!
Kõigepealt Paradoksist... nagu kõik teavad, siis see on kuulus Paide ansambel, soovitan soojalt autos kuulamiseks tema lugu "Ära möödu must lähedalt...". Ja ilmselt ajasid Kesk-Aasia Sise-Aasiaga segamini, nimelt Kasahstan asub ju Sise-Aasias,, Paradoks käis seal omal ajal esinemas ja ilmselt kohalikud lihtsalt heitsid teie üle natuke nalja...
https://et.wikipedia.org/wiki/Paradoks_(ansambel)
Kuldse Kausi üritustel muidugi sai omal ajal tõesti osaletud, erit tollal, kui Türi - Võhma suhted olid head ja sõbralikud, lisan illustreeriva pildi vikipeediast.
Meistrist ka... julgen väita, et pigem ei tea sakslased Meistri võrridest suurt midagi või vähemalt varjavad nad oma teadmisi oskuslikult. Igal juhul tead iga keskmine siinse Kodutehnika foorumi lugeja antud teema kangelastest palju rohkem, kui keskmine saksa türklane.
Ilmar Tii on ühe tuntud türilase kunstnikunimi, pseudonüüm, isikuandmekaitse jms, pealegi on ta vaatamata oma tuntusele tagasihoidlik inimene ja odavast populaarsusest huvitatud pole, erinevalt mõnest teisest kohalikust... ja tema töö ei ole kunagi puudulik, mis ta ette võtab, selle ta ka ette võtab, ikka on nii, et - läks aega mis läks, aga aega läks!
Paak on täiesti olemas, kuigi vale logoga. nagu eelpool juba mainisin, tuleb ühele küljele monogram MR ja teisele küljele Türi VRS logo (jalgrattal vänderdav kergjoobes elevant, kes on teel saunast Kalevi tänava Konsumisse).
Tegelikult oli plaan see Meistri paak panna rahvale vaatamiseks Kalevi Konsumi parklasse klaaskappi seoses kohe-kohe saabuva Türi linna 95-nda sünnipäeva üritustega. Mina ise oleks isegi tahtnud selle panna välja hoopis Tolli metsa, sinna, kus omal ajal sachsi võrridega kogunesime ja start anti, aga saades õigel ajal siit foorumist hoiatuse kuusekooreüraski erakordse aktiivsuse kohta sel hooajal (siinkohal teatan omalt poolt kõigile, et ka sääski ja kihulasi on praegu kuradi palju liikvel, kõigil kõhud tühjad ja kole janu nagu kassil enne kl 10-t) loobusin sellest mõttest Kalevi Konsumi parkla kasuks.
Ja et wau-wau effekt enneaegu kaduma ei läheks, siis kavatsesin esialgu selle tähtsa reliikvia Türile saabumise üldse maha vaikida, aga nüüd kõik nagu nii teavad ja kindlasti poole tunni pärast, kui ma Konsumisse lähen, siis seal mehed on juba sündmuste arenguga kursis...
Mõned subjektiivsed mõtted veel... isiklikult arvan, et antud mudelit K21 toodeti ca 5 aastat, 1935 - 40, mitte umbes 10, ja et peale sõda K21 enam ei valmistatud.
Ka kohapeal kokku panemist aastal 1939 ma ei taha uskuda. Aga oleks hea välja selgitada, kes nende Meistri võrridega siin Eestis sel ajal hangeldas, Meistri jalgrattad meil eriti levinud ei ole olnud, vähemalt minu teada. Kellel on erakogus Meistri "jalgrattasilte", andke teada Raudpatsi e-posti, anonüümsus garanteeritakse!
Ja parafraseerides klassikuid - kas koerad hauguvad või ei, karavan sõidab ikka edasi ja pole välistatud, et ta kasutab selleks peagi uut, värskelt renoveeritud kergsportmootorratast "Meister K21-M"