Ma ei ole eriti tahtnud neis automaksu teemades sõna võtta, aga kui siin juba nimepidi mainiti (positiivselt, ma tänan
)...
Miks ei ole arutelus osalenud?
Sest seda ei ole.
Masendavalt palju toodavad lugupeetud ksf-d emotsionaalset argumenteerimata klaviatuuriokset.
Toimub võistlus, kes suudab riigijuhtide kohta räigemalt ja rõvedamalt kirjutada. Võitja saab meeliskleda teiseks-kolmandaks jäänute tunnustuse paistel.
Postitatakse faktivigu, mille toele ehitatakse mingi "loogiline" mõttekonstruktsioon. Veale tähelepanu juhtides põhjendatakse seda "olen lihtne inimene, ise kuulsin või lugesin". Arutelu ei ole.
Dialoogi puudumist põhjendatakse "aga nemad".
Tasuks peeglisse vaadata. Kui kumbki pool ei astu aktiivseid samme dialoogi suunas siis seda ei toimugi kunagi. Kui üks pool seda teeb, siis võib dialoog toimuda. Või vähemalt näeb suur hulk inertset "sood", et üks pool tahab argumenteerida.
Teravmeelsed ja lahendust pakkuvad üksikud sähvatused kaovad selle möla sisse lihtsalt ära.
Isiklik seisukoht: praeguse automaksu kehtestamise protsess on mullegi mitme auto omanikuna vastukarva. Samas ei pea ma endale olulisi autosid riigi autoajaloo mõttes oluliseks. Vaatan jooksvalt, kumb tulevikus peale jääb, kas omanikutunne püsikuludega või X võrra suurem summa pangakontol.
Nõus sellega, et pangu maksu nimeks riigikaitsemaks, kasutagu läbipaistvalt ja sihtotstarbeliselt ja osa rahvast maksaks üle. Rõõmuga.
(Teine osa muidugi väidaks, et me valmistume tiblastani ründama, saeme Nursipalu metsa maha ja tekitame sõjaohtliku ja ebakindla majanduskeskkonna välisinvestoritele).
Ma ilmselt olen jah nii hästi hobusevargaks õppinud, et ei saa ühineda nende automaksu vastastega, kelle argumentides prevalveerivad vaimukused stiilis "sm Nõrkpaadike" ja "Kaka". Vabandan humoristide ees, aga ülikond läheb mustaks.