Nädalavahetuse sai veedetud Terri seltsis, elektritöid tehes. Nina külge riputasin talle paar traktori laternat, milles gabariit ja H4 lähi- ning kaugtuli. Mitte, et ma tahaks seda pilli tänavalegaalseks teha, aga niisama, võib öelda, et ka nalja viluks panin külge ka suunatuled.
Kapoti peale tulevad veel paar väänatavat ja pööratavat töötuld, aga veidi hiljem, juhtmed on seespool veetud.
Tagumine otsa tuled on paigas ja kõik põlevad ka. Nendeks sai kasutatud kõige tavalisemaid traktoritulesid, kus gabariit, piduri-ja suunatuled, lisaks veel tagurpidi sõitmiseks paar väiksemat 21W tulukest.
Vintsi juhtmed on vaja veel paikka panna. Otse vintsi all on ka haagise 7-pin pesa.
Elektritööd võtsid aega, sest iga juhtmeotsa klemmi jootsin tinaga üle ja tõmbasin termokahaneva peale, et pikkade aastatega midagi oksüdeeruma, ega ussitama hakkaks. Kaitsmeploki 12-st jäi reservi vaid üks. Releesid sai ka peale üksjagu, 8 tk

)), s.h. suunatulede oma. Aga paar tükki kuluks veel ära

)
Kui küsida, et milleks neid niipalju, siis võiks vastata, et pulli pärast ja et mulle meeldis neid sinna külge teha (seda küll ka). Siiski on üks loogilisem seletus asjale, nimelt ma pole väga kindel, kuidas see hiina ATV nupustik, mille soetasin ennast erinevates ilmaoludes üleval peab, seepärast otsustasin releed vahele panna ja sealt suuremaid voolusid mitte läbi lasta.
Suunatule releega on mure, nimelt on taga 21W ja ees 5W pirnid ning kasutasin CCCP päritolu alumiiniumpurgi taolist vilgutireleed. See aga tahab suuremat koormust saada, et korralikult töötaks, vilgub kiirelt ja armatuuri indikator vilkastab vaid korra. Ilmselt koos haagisega töötab ta hästi. Alles täna hakkasin uurima autode releede kohta, mida mul vedeleb ka paar tükki, see asi tuleb vist ringi teha. Ei hakkaks ma ju sinna vahele ka mõnda takistit sättima. Üks 30 oomine mul oli, aga see läks geneka ergutusahelasse indikaatoriga paralleeli. Samas ehk oskavad siinsed targemad elektrimehed soovitada, kas auto suunarellee hakkab ka kiiremini tööle, kui koormus väike, nt. lamp läbi põlenud või taob ühte rütmi koormusest sõltumata. Endal ei meenu, aga kahtlus on.
Tollel plekkpurgireleel on all üks värvitud kruvi, tea mida sealtkaudu tuunida saaks?
Tervitades, IP