17-12-2021, 17:01 PM
Kolmas näide. Itaalias resideeruv orginaalina säilinud, 35000 km läbinud 1959.a. Volga M-21K. Siin ei ole luuk küll pildile terviklikult mahtunud, kuid pildi ülaserva detailid on mustad.
(17-12-2021, 17:01 PM)taruvaras Kirjutas: Kolmas näide. Itaalias resideeruv orginaalina säilinud, 35000 km läbinud 1959.a. Volga M-21K. Siin ei ole luuk küll pildile terviklikult mahtunud, kuid pildi ülaserva detailid on mustad.Seda Itaalia autot ma tean väga hästi. Itaallane ostis selle Ukrainast ja uuris Itaalias selle lahti tollimise võimalusi. Ühesõnaga saadeti ta seal pikalt. Keegi ei teinud talle Poola transiit deklaratsiooni. Siis pöördus abi saamiseks minu poole. Tegime Poola transiidi, sõitis Eestisse ja tegin tolli, võtsin Eestis arvele ja arvelt maha. Tegin müügi paberid itaallasele, kõik see võttis umbes 4 tundi. Saapamaa mees oli väga üllatunud. Saatis mulle tänutäheks kasti veinigi. Eesti passiga sai ta pärast 7 kuust kadalippu auto ka Itaalias arvele. Kuna Itaalias ühtegi GAZ 21 arvel ei olnud, siis tuli sinna veel mingeid dokumente saata selle auto kohta. Aga mees maksis kogu jama kinni ja auto käibemaks jäi ka Eestisse.
(17-12-2021, 22:43 PM)aavu Kirjutas: Kas paremas ringis paistab originaalvärv,
(21-12-2021, 14:51 PM)MTJ juhataja Kirjutas: Üks pilt näitab, et Pobi mootoripadjad kinnituvad sillatalast ette poole.Vist see teema http://gaz21.ru/forum/index.php?showtopic=39908&st=0
Minu IT oskused on roostes ja piltide lisamine ei õnnestunud PNG failidega, seega tuleb GAZ21.ru kodulehelt menüüst valida Forum ja sellest Ajalugu (Istorija). Teemasid lapates on leitav GAZ21 I seeria evolutsioon 1956 kuni 1958 a.
(18-12-2021, 19:54 PM)taruvaras Kirjutas: Hetkel on nii, et kõik näited on heleda värviga autodelt. Ei tea, kuis tumeda värviga auto puhul käituti- kas värviti luuk seest kere värvi või ka eelnevalt mustati. Olen küll hoogu võtnud, kuid ikkagi pole mahti olnud minna Tartus müüdavat Maie-Valduri Volgat inspekteerima. See auto on algselt sinine olnud ja millalgi kasutuskäigus on pealt mustaks võõbatud. Kuid detailide komplektsuse ja erisuse poolest on ta väga hea, ka salong on algne. Täitsa huvitaks ennast ka, kui mõni tartlane leiaks mahti minna ja teha selle tagaluugi alusest mõne ülesvõtte. Kas on must või sinine?Käisin täna Tartus, ühtlasi vaatasin ka seda Maie-Valduri Volgat. Keegi lätlane ostis selle auto ära, kuid restaureeritakse Tartus. Auto on osadeks lahti võetud ja liivapritsist läbi käinud. Midagi ilusat sealt välja ei tulnud. Auto on mõlemasse esi nurka paugu saanud ja vasakusse eriti kõva. Isegi põhi juhi jalgade all on kortsus. Lapitud ja parandatud igalt poolt ja rohkem veel lappida tahab. Auto on originaalis olnud sinine ja ka pagassi luuk seestpoolt ja pagasnik ise on ka olnud sinised.
(06-01-2022, 00:53 AM)magnusk750 Kirjutas: Teed tohutult tööd et auto oleks viimse detailideni originaal, aga värvivalik suht vaba ?Värvivalik pole vaba vaid selline, nagu oli valik tehases. I ja II seeria Volgasid sai tellija mõnisada rubla juurde makstes valida ka kahe värvilistena. Värvi valikud olid ette antud ja ka värvimise viis. Üks valik ongi kasutatud pildil oleval mudelil.