unimüts Kirjutas:Kujutleme ette.
Sidur on allavajutatud, pidur ka(muidu vajub teisele selga). Et minema saada on vaja paremat jalga gaasi andmiseks. Seega on vaja kasutada käsipidurit.( koormab paremat kätt) Vasak käsi hoiab rooli.
Hetkel on siis töös mõlemad jalad ja mõlemad käed. Ja kogu selle aja on sidur alla vajutatud. Seega on oht, et sidur muutub tuimaks, hakkab peale vabastamist libisema. Seega kes selle supi siis ära sööb. MA ei tahaks uskuda, et algeline juht niikergelt hakkama saab. - Mina ei saaks.
Põhimõte on ju ikkagi, et sidur tuleb aeglaselt üles lasta ja alla suruda, vältima, et teda väga kaua all hoitaks.
Tegelikult käib see asjapulgandus sedapsi, et hoiad pidurit all ja lased siduri üles selle kohani, kus sidur "võtma" hakkab (pöörded langevad) ja veel natuke ülespoole (pöörded kukuvad veel, kuid välja ikka veel ei sure), siis võtad jala piduri pealt ära (auto ei vaju tagasi või vajub väga vähe, sest mootor ja sidur koostöös hoiavad autot liikumast) ja jalg gaasi peale, vajutades seda umbes pooleni vms ja nii kui pöörded tõusma hakkavad, sidurit veel cm jagu ülespoole... Ühesõnaga, tsiteerides üht klassikut ning ka selle foorumi tegelast: "On vaja vasaku muna tunnetust!"
Teine variant on veel, aga see töötab ainult pisematel tõusudel ja eeldab ülikiiret ja ülitäpset jalgademängu: põhimõtteliselt sama asi, mis eespool, ainult et hulga kiiremini: pidur lahti, parem jalg gaasile ja sidur nakkumispunktist natuke kõrgemale.
Aga eks mõlemad taha harjutamist ja kõvasti siduriruunamist saada
Endal küll autokool väga värskelt seljataga, kuid ma ei mäletagi, kuidas seal seda õpetati, mul vist tuli iseenesest
elik las üks teadjam vend räägib...
Muide, mu sõbral autokoolis tehakse veel hullemat asja minu arvates... vähemalt mul tõusid juuksed püsti selle peale. Võetakse üks kallak, aetakse auto sinna peale ja õpilase ülesanne on autot paigal hoida ja pidurit MITTE näppida. Ehk siis puhtalt siduri ja vähese gaasiga mängides. Ma saan aru küll, et siduritunnetus ja-nii-edasi-ja-nii-tagasi, aga see on minu arvates juba liig... Õnneks mind sellisteks perverssusteks ei sunnitud.
PS: vabandust, teema läheb käest ära