Tere
See nädal on tsikli juures muutunud päris palju. Olen iga päev ehitanud ja praeguseks seisab tsikkel juba oma ratastel. Eile sain kätte rehvid Kloostrimetsast, täna ostsin tondilt siselohvid ja paigaldasin need hommikul kokkulaotud velgedele

Ratas näeb üle ootuste ilus välja. Lõplikku kokkupanemist takistab praegu kahe detaili puudumine, nimelt on veel siiamaani puudu esimene ketihammasratas ja kepsupuks. Praegune plaan on selline, et ammasratas saab kokku kahest erinevast hammasrattast, üheks doonoriks Jawa 638 15 hambaga hammasratas ja teiseks Pannonia enda oma. Kahest kokku saab ühe väga vajaliku detaili minu jaoks. Kepsupuks on siiani veel treiali käes, kuna oli teine tiba suur kepsu sisse pressimiseks.
Vaeva nägin ka esihargiga, nimelt peale kroomimist said amorditorud endale veidi suurema läbimõõdu ning seetõttu käisid nad liiga tihkelt ja jäid kohati isegi kinni. Siinkohal oli abiks hõõrits ja nüüd töötavad need suurepäraselt. Ehitust on tohutult seganud ka erinevate poltide/mutrite puudumine minu varudest. Praeguseks on erinevate pikkuste ja mõõtude peale läinud juba üle tuhande krooni, loodan soetatud varudega ka järgmise tsikli valmis ehitada

Olen seadnud eesmärgiks kasutada uusi polte mutreid va. juhul kui need mingi erikujuga detailid.
Saksamaalt tellitud veljed olid väike pettumus. Nimelt ei olnud tegu kõige kvaliteetsemate velgedega, samuti ei ole nad mõõtudelt üks ühesed originaalvelgedega. Kodaraid monteerides tuli kodar niplist pool sendimeetrit läbi ja seetõttu tuli relakaga eemaldada üleliigne siselohvi parema tervise huvides. Rehvid on firmalt Mitas ning mustriga H01(
http://www.cwylde.co.uk/product.php?xProd=751). Ees ja külgkorvil on rehvi mõõduks 19x3,00 ja taga 19x3,25.
Praegune eesmärk on tsikli ehitus lõpetada 2 nädala jooksul ja külgkorv siis veel ühe nädala jooksul, niiet augusti lõpuks peaks ometi ratas valmis olema. Pildimaterjali lisan pühapäeval kui saan mahti jälle garaaži minna.