08-10-2008, 12:14 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 13-10-2008, 14:08 PM ja muutjaks oli stihl.)
keegi Kirjutas:mina ntx lihtsalt enam ei tee rahvale seda teenust. näen et ei hinnata sellist tööd.
sry my bad days.
Kuna mul on ka väga bäd deis, siis mulle ikka ei anna rahu see teema...
Oletame, et tassin maalri juurde sellise kere:
Mõni tiib on vahetatud, mõni remonditud, plekitööd, ühesõnaga, tehtud + kere krunditud, sisepinnad ja põhi värvitud ning väljast oleks vaja ilusaks pahteldada; siis kõvasti katmistööd ja uus värv selga.
Kaua Sul selleks aega kulub?
Kui Sa ütled, et kolm nädalat, siis ma olen nõus. (kuna mul on palju autosid (ka katusega) selle ajaga tehtud saanud)
Kui Sa pakud, et kaks kuud, siis ma lähen oma romuga mujale - kere najal magamist ma ei taha tellida...
Kui Sa ütled, et nädal, siis on ka kahtlane...ja ma samuti ei julge tööd vastu võtta. Sest kas ikka saab kõik, mis vaja, selle ajaga tehtud...?
Keskmine keretööde hind keskmises firmas on tänapäeval umbes 400.- eeku/tunnis.
Seega, tuleks sellises firmas töö hinnaks 50400.- + materjal. Noh, enam vähem...kõik riigimaksud saavad ka makstud.
60t. kujuneb lõplikuks hinnaks. Mul on garantii, et töö saab hästi tehtud. Ok. Omanikule jääb pisut üle ka laenude tasumiseks, palkadeks ja kopikas ka endale.
Teiseks. Oletame, et Sa oled ise väikeettevõtja, töötad kodus ja pakud suurest firmast poole odavamat hinda : ~200.- eeku/h. (Kuna Sinu kulud on vaid enda töötasu, küte, elekter + kambriliising - kokku vast 3000.-/kuus, oletades, et kinnisvara on ammu olemas)
Hinnaks kokku kujuneb 25200.- + materjal 10t.
Kokku 35000.- Mina otsustan Sinu juurde tulla, sest saan pea poole odavamalt ja kuna ma tunnen Sind juba aastaid, on mul ka kindlustunne, et töö saab hästi tehtud.
Sinu kuukäibeks kujuneb ümmarguselt 33600.- ja palka võid endale maksta 18750.- eeku, maksud makstud.
Kui Sa ei viitsi endale ise kundesid otsida ja majandada, otsustad selle esimese variandi firmas töötada, teenid miinimum samapalju, vahet ei ole.
Küsimus: kui Sulle sellest ei piisa, kui palju Sa siis tahad?
Kas tõesti EE peadir. palka?
Miskipärast ma arvan, et leidub küllaldaselt inimesi, kellel see oleks ok ja rybliku jutt on bullik..a.
Keskmine bruttopalk juuni 2008 oli 14160.- eek. (http://www.stat.ee/pohinaitajad).
See ei ole ju lõppude lõpuks NII keeruline ja vastutusrikas töö, et KOLMEkordset keskmist peaks teenima...Lihtsalt annet on vaja.
(kõik see jutt on hüpoteetiline ja kliendi poolt vaadatud, seega ka subjektiivne)
Mis keegi arvab?