12-03-2012, 19:02 PM
Emmilise kardaan istub jah täpselt sinna.Ise olen mõtet mõlgutanud hüdromootori peale,aga mõtteks on see jäänudki.
(09-05-2012, 13:01 PM)mativs Kirjutas: Eelmise aastal just vahetasin MF 70 rootorniidukil terapukil laagreid aga numbrid küll meeles enam pole. Laagrid on igatahes kergesti saadaval, esimesest poest (Serve Tartus) õnnestus kohe hankida vajalikud. Ja soovitan panna
kinnised laagrid, see määrimissüsteem nipliga on jama. Igatahes mina tegin nii.
(19-08-2012, 08:50 AM)maisalup Kirjutas: Aha kuidas sa saad senna reduktorisse 1800rpm kui jõuvõtult tuleb ainult 1000? Tuleb ehitada ülekanne, aga selle võid ehitada reduktori ja niiduki vahele, reduktori kiirus sel juhul jääb ikkagi ainult 1000pööret.
Kui ise kopsiku ehitad, siis seal peab olema ka terapukk, kuigi ainult üks kui ühe teraga teed. Kui tera ring läheb suuremaks, siis peaks kasvama ka jõuvajadus.. 6hp on 53cm muruniidukil paras, kuidas 5hp motoplokk 80cm ära toidab ei tea arvata
(19-09-2012, 08:31 AM)alar1 Kirjutas: ...
Need mõtetud, ei vea ilmaski neid ära, kui sarvedest silmad peas punnis kaasa ei aita.
...
Nüüd olekski küsimus, et muru niitma ja lund puhuma võiks selle põka rakendada küll. Aga tasuks üldse neid seadmeid otsima hakata või peaks vaatama üldse lääne tehnika poole pigem? Seda enam, et puhur ja rootor on vist väheliikuvad asjad ja küsitakse neist küllaltki palju.
Ma ei tea, palju ma oma kahest traktori müügist saaksin, äkki piisavalt, et osta emb kumb länekas, puhur või siis niiduk? mis oleks üldse MB1 praegune mõistlik hind, kui masin korras?
Rootorniiduki saaks põhimõtteliselt vast ise ka MB1 ette teha. Teema lõpupoole see reduktoriga meli666 lahendus tundub toimivat. Äkki on asi nüüdseks valmis saanud ja pildid olemas?
Osta hüdroveoga kasutatud murutraktor ja sinna ette puhur oleks vist siiski mugavaim lahendus?
(19-09-2012, 08:31 AM)alar1 Kirjutas: Teema lõpupoole see reduktoriga meli666 lahendus tundub toimivat. Äkki on asi nüüdseks valmis saanud ja pildid olemas?
Osta hüdroveoga kasutatud murutraktor ja sinna ette puhur oleks vist siiski mugavaim lahendus?