(24-07-2013, 20:37 PM)meli666 Kirjutas: Äkki Ksf Tift on nõus jagama näpunäiteid selle töö kohta. Sillakorpuse lühemaks tegemisest saan aru, seal lihtsalt tükk vahelt. Aga huvitab just pooltelgede teema, et mis ja kust.
Endal vaja sama töö ette võtta.
Krt mul on ka pildid tehtud sellest..et mis ja kuidas.. a ma ei taht sellest veel rääkida..et nagu varavõitu veel. Aga, noh, poolteljed siis. Vene värk, nagu üldiselt teada, ei ole alati kõige sirgem ja kvaliteetsem. Nii ka VAZ-i poolteljed - kui nende nuutide poolne ots ja ratta poolne ots võivad olla kenasti tsentris, siis keskmine osa ei pruugi seda alati olla. Olemas selline kogemus, kus autol oli sees vibratsioon ja ära ei kadund kuidagimoodi, alles pooltelgede õgvendamine pingis aitas

.. See selleks. No paraja koha pealt tuleb lihtsalt tükk välja lõigata. VAZ-il ei saa teha nii, et lõikad kaane juurest maha, teed ava kaanesse ja siis lased otsa sealt läbi ja keevitad kinni, sest VAZ-il on kohe kaane taga ju kandev laager. Järelikult tuleb jupp vahelt välja lõigata. AH jaa - enne soovitan lühendada korpuse ja siis saad mõõdu, kui palju poolteljed lühendada. Vastupidi saab kindlasti ka, aga mulle tundus nii lihtsam

.Mina lasksin treialil teha tapiga ühenduse - ühele poole auk ja teisele poole punn, servad kenasti kalde alla, et oleks hea keevitada ja ega seal muud vaadata olegi - keevitad kinni ja ongi asi ants! Korpus sai tehtud kitsamaks nii, et äralõigatud otsad mõõtsin ära seestpoolt ja lasksin teha sisse hülsid, et oleks hea keevitada.