Lisan ka paar rida naljaviluks.
Kuna viimastelaastatel olen üritusel käinud ja osalenud korduvalt siis on hakanud tekkima arusaam:
Väärt asju on aina vähem ja s..ta on iga kord rohkem.
Mõned härrad käivad asju näitamas nagu muuseumis sest selle hinnaga osta soovijaid ei ole.
Söögipalagani on liiga palju ja peldikuid liiga vähe.
Kiitust väärib aga näituse osa. Oma lemmik oli ühes tükis Indian, Kiitused ja kummardused taastajale. See pole lihtne , tean.
Mida sain? käigukangi nupp kus päris suur ja rammus tarantlitüüpi ämblik sisse valatud. Mingi läbipaistev plastik sellele lihtsalt ilusti ümber valatud. Jube lahe asi mõnda vanasse ameeriklasse.
Portselanist tulipunane Cadillac 55 Couped imiteeriv rahakassa( ilmselt) 4 euri.
Paar talverallikale sobivaid kaugutulesid tagavaraks ( 5 euri)
Viljandi-Pärnu 1983 Unicklubi ralli plekist silt. Klassika.
Vanaaegne vene sportrool 5 euri.
Üks üksik kollase klaasiga lisatuli veneajast ilma ühegi gost kirjata ( 1 euro!!!)
Täiesti imestama paneb aga see et aasta aastalt käies näeb samu mehi, küsid sama jubina kohta( ühed enhelmanni stiilsed autopeeglid) ikka on sama hind ja mitte keegi ostma ei ole nõus, mitte grammigi vend hinda alla ka ei lase, ei tingi ega miskit. Samu trende on ka teiste müüjatega. Lihtsalt halenaljakas on tegelikult, istuda nagu vana kännuämblik oma kraami otsas ja seda kõigi kihvadega kinni hoida. Tegin peeglitele pakkumise korduvalt aga mitte grammigi ei liigutatud hinda. tegelt oleks sealt veel muudki ostnud aga kuna esimene ese oli kivist hinnaga siis polnud ka absoluutselt huvi ülejäänud asju küsidagi. Küll järgmisel laadal keegi teine ka pakub.
Veel üks äge näide: Üks konkreetne tüüp nö universaalpeegleid nõuka ajast mida olen omale varuks kogunud neid nägin seekord vaid 1 paari: küsisin hinda : 50 euri paar. Naer tuli peale. Ütlesin viisakusest ka seda et varasematel laatadelt ( kurtna, melliste, vana-kolga) olen mõned leidnud ja ostnud hinnavahemikus 5-10 eurot tk. Selle peale tehti imeliku nägu ja asi sinna jäigi. Mul kama, neid peegleid leian veel, tean seda.
Korraldajetele on küsimus, kas ei oleks võimalik laadale eelneval perioodil natukenegi teha eeltööd ja sortida välja need kodanikud kes müüvad AINULT VANATEHNIKAT VÕI SELLE OSI ja nad kokku korjata kindlamale tsoonile. Sest see portselansita, plastautomaatide, koitanud kohvrite ja muu jura läbikäimine on tühi ajaraisk. Ma arvan et asja elluviimisel on vanatehnika inimesed märksa tänulikumad. Seda militaarsaasta ja katkiseid nõuka mänguasju on nagu läbikäija jumalast teisejärguline. Militaarkolale oma tsoon, mööbel ja antiikkraam omaette, vanatehnika omaette. see oleks laadaeelne kodutöö. Muidugist ongi juba omalgi tekkinud arusaam et selle laada korraldamine on korraldajatele läinud kommertsürituseks kätte kus oma jama müüma pääsevad kõik: Võltsmütse ja plastikautomaate ja muud vanatehnikaga mitteseonduvat müüjad. Saan aru et neid koitanud kohvreid ja kummist loomi tahavad ka mingid inimsed(???) aga eelisseisuses peaksid siiski olema vanatehnika inimesed ja tööriistad. Mingi väga suur teadete tahvel võiks ka olla tegelikult kontaktide vahetuseks.
PS. Kui on huvi asju arutada siis ehk suudab ka Motoristiklubi mõne inimesega inimjõu osas läbiviimisele kaasa aidata.
Aga vähemasti hea on et selline üritus siiski on!
http://www.motoristiklubi.eu : pidevas sisu lisamises tegemistest.
Auto on vaid tagaveoline, ülejäänud on ostukärud!