Postitused: 837
Teemad: 17
Liitus: May 2012
Maine:
3
14-08-2013, 19:10 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-08-2013, 21:49 PM ja muutjaks oli
phyl.)
(14-08-2013, 09:37 AM)v6sa Kirjutas: Toiteliini teisele faasile tõstmine ei aita?
Kas ma saan õigesti aru, et sellel voolu ja traadikiirust eraldi seada ei anna? Praegu tundub nii, et kaitsegaasi vool jahutab leeki sedavõrd, et keevitatav pind ei jõua kuumeneda sulamiseni.
Proovi gaasi rõhku maha keerata...
Jah, ma prooviks ka esimese asjana gaasi hulka vähendada.
Alles ostsin telwin 203/2 turbo keevituse, ja seadistamisel ka kõvad keevituse mehed vaidlevad, et gaasi peale voolu hulk peab olema üle 10L/min - no perse - keevitus kärtsus ja mürtsus ja pritsis ja tatistas ja sama moodi tekkisid "vee" tilgad metallile - üks päev keerasin gaasi nii 4-5L/min ja voilaaaa, keevitas nii mis mühin.
Katseta - keera regulaatorist gaasi pealevoolu hulka vähemaks ja katseta uuesti paksemat metalli.
Pleki puhul suudab väike trafo pekist läbi põletada isegi siis kui gaasi voolab julmalt peale aga paksu metalli puhul võid metalli keevitamisest unistada, kui gaas metalli maha jahutab.
Come to the dark side, we have cookies!
Postitused: 185
Teemad: 5
Liitus: Nov 2007
Maine:
5
(15-08-2013, 07:49 AM)Suprudko Kirjutas: (08-08-2013, 13:58 PM)Simmerling Kirjutas: Materjaliks on malm, murdekoht meenutab veneaegset kanalka toru oma.
Mul töö juures läks John Deer-il suht sama koha pealt pooleks. Kokku lasi tuttav tavalise malmi elektroodiga - peab juba 3 aastat.
Kokku lastud ja töös. Tänud aitajatele!
PS Ei ole pikka aega malmi keevitamist lähedalt näinud. On ikka vahe võrreldes endisaegse tatistamise ja plärtsumisega!
Ära vägista, võta suurm haamer!
Postitused: 157
Teemad: 0
Liitus: Jan 2008
Maine:
1
Olles kasutanud mõniaeg modulit siis ma arvan, et karakteristika ei muutu. Ümberlüliti lülitab trafole pidevalt voolu peale ja muud ei midagi. Elektroodiga keevitada saab aga ega ta hea ei ole. Voolu reguleerimiseks on astmed liiga pikad. Ühel astmel ei taha elektrood veel õieti süttida. Teisel astmel läheb juba elektrood punaseks.
Postitused: 4,441
Teemad: 34
Liitus: Sep 2009
Maine:
49
(10-10-2013, 23:36 PM)ToMm Kirjutas: Ostsin suvel osta.ee-st traadikeevituse http://www.osta.ee/en/co-keevitus-38981111.html
Kuid kahjuks ei taha see aparaat korralikult keevitada. Mingi aja töötab, järgmisel hetkel hakkab tatistama ja ei keevita üldse nagu kaoks keevitusvool sootuks ära.
Lase keegi mõõdab sama faasi pinget pidevalt sel ajal kui keevitad. Kui pinge hakkab vajuma keevituse ajal, siis on su 220V kehvake ja keevitus ise korras.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Postitused: 4,680
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
22
Väta masin kaenlasse ja prooovi mõne sõbrapool või otse alajaamas.Omal oli kunagi sama jama kodus ainult tatistas,läksin paarisaja meetri kaugusele alajaama ja seal keevitas mürinal-vool kodus nõrk.
Postitused: 188
Teemad: 11
Liitus: Nov 2006
Maine:
3
Paar LK tagasi oli mul täpselt sama mure. Aitas traadi etteandekiiruse suurendamine.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
21-10-2013, 17:43 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-10-2013, 18:25 PM ja muutjaks oli
maisalup.)
keevituse kohta küsimus. Kuslilt ei loe välja kas inverter on alalis või vahelduvvoolu oma. Stokkeris öeldi, et kõik inverterid alalisvoolu omad ja elektroodi käpp läheb -klemmi külge. Oskab seda keegi kommenteerida?
Mul oma inverteril pole eestikeelset juhendit, kuid lugedes sarnaste inverterite kasutus juhendeid kästakse elektroodi hoidja panna nii + kui ka - külge. Kumb on siis õigem alalisvoolu puhul?
Postitused: 1,064
Teemad: 28
Liitus: Mar 2006
Maine:
10
Proovisin ka selle traadiga al keevitamise ära.Aparaadiks on Poolakate mingi ürgvana traadikeevitus gaasiks Aga mix ja traadiks 1mm.Algul oli tükk tegu reguleerimisega,aga kui voolud ja kiiruse paika sai oli päris hea siristada.Taastasin paadimootori sõukruvi nimelt.Oli palju lihtsam teha kui nende al jootmis pulkadega(tehnoweld)olid vist.Ainuke nöök oli peale vindi veega jahutamist leegi uuesti põlema saamisega,siis tatistas natuke.
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Meil töö juures keevitaja mälu järgi keevitas nende teraserullidega ja gaasiga. Nimelt keevitas taimekaitsepritsi alumiiniumpoomi pidevalt mul. Tõstis ümber ainult traadirulli, ja reguleeris ning tuld.