Tõrva ja õli segu kasutatakse siis, kui on tarvis tekitada pinnale paksemat kaitsvat kihti.
Mina olen vana õli ehk siis mootoriõli, sillaõli ja hüdroõli segu kasutanud ..noh, umbes viis aastat. Sellest ajast on pärit ka esimesed taimepeenarde ääred. Üleni vanaõliga võõbatud. Üks kord. Seestpoolt servani täidetud mullaga, kastetakse iga päev veega, lisaks vihmavesi jne.Siiani ei ole ükski peenralaud veel ära mädanenud. Kes ei usu võib ise vaatama tulla ja kõik viissada meetrit läbi uurida.
Vana õli võib olla täis igast saasta - no las ta olla, vahest see ongi see saast, mis puitu kaitseb

.
Hapet või mingit söövitavat ainet on ka seal sees, sest näituseks kasvuhoone alumisi latte või prusse, kuhu tavatsetakse kinnitada kileserva, sööb kile rabedaks ja siis see kile ka murdub. Aga see juhtub tavaliselt teisel aastal, järgi proovitud.
Raudteeliipreid immutatakse (või immutati) päris tugevasti tõrvaõliga. Ma ei tea, kas kasutati lihtsalt aega, vaakumit või survet, kuid õli on neis imbunud ikka päris sügavale. Mäletan, et see puit oli seest mõnusat sooja punakaspruuni tooni...

.
(01-08-2014, 16:58 PM)deeremees Kirjutas: Sai mõned päevad tagasi laudal uus palksein üles laotud, nüüd oleks vaja kuidagimoodi niiskuse eest ära kaitsta. Tean, et läbitöötanud mootoriõliga on ka võimalik immutada. Küsimus ongi selles kas mootoriõli garandeerib kindla niiskuskindluse.
Muuseas, kui su laudal on normaalne ventilatsioon, mis niiskuse lae alt välja transpordib, siis pole neid seinu tarvis nii väga ka kaitsma hakata, lihtsalt tavapärane kaitse hallituse ja kahjurite vastu..... milleks ka vana õli muidugi kõlbab

.