16-06-2014, 20:39 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-06-2014, 21:02 PM ja muutjaks oli Gravity.)
(16-06-2014, 12:09 PM)v6sa Kirjutas:(15-06-2014, 18:29 PM)Tegelane5 Kirjutas: ...
Mis erilised peensused sellel T25l siis on, et (väidetava hingeelu) korrastamine vaid edasijõudnud 25lausujale võimete kohane on?
Ega siin mingeid peensusi ju pole.Lihtne traktor, mille kohta on hulk kirjandust ka maakeeles saadaval. Aga ikkagi tekivad küsimused kudias seda polti lahti saada või kui palju peab olema teise võlli laagrilõtk. Kuna küsijateks on pahatihti netipõlvkond, siis vastuste leidmine raamtust on neile kuidagi väga keeruline... Rääkimata sellest, et usutavasti on ka põksinäksi juures nüansse, mida raamatust ei leia, kuid kogenud mees teab rääkida.
Mina viitasin sellele, et T-25 ja selle derivaatide eest küsitavat kõrget hinda õigustavad reeglina need, kel traktor üksipulgi selge või kel tegelikult traktorit vaja polegi. Aga mugav, kui see olemas on.
(16-06-2014, 00:03 AM)Gravity Kirjutas: ...
Ehk siis ehitad Unimogist traktori ja avastad,et tulemuseks on kiirtraktor mis põllule päris ikka kõlba.
Märkimisväärne hulk (väidetavalt nii 70+ tuhat) põllumeest nii ei arva...
Säärane hulk pakutakse neid ainuüksi Saksamaa põldudel ringi müttavat.
Olen nõus,et NSVL tehnika/üldse Ida Euroopa tehnika omaja peab ka ise poole kohaga remondimees olema kuid kui hakata asja laiemalt lahkama polegi teist võimalust.
Hea küll ostad uue Lääne masina.Garantii perioodil lased esindajal hooldused,remondid teha. Edaspidi ka on soovitatav esindajatega asju ajada.
Aga üks hetk kui masin juba 10a-20a vana siis sul pole võimalik iga lahtise poldi ja lekkiva tihendi pärast firma poole pöörduda kuna raha ning ajakulu muutuks astronoomiliseks.
---------
Ma arvan,et maailmas on rohkem T-25 fänne kui Unimog traktori variandi omasid.
Ja kas siis vana Unimog tuleb ilma rahata kätte ja "Saksas toodud,platsil seisnud" peale õlivahetuse muud ei vaja?
T-25 remontijaid Eestis leidub,aga vanemate Unimogide puhul läheb asi keerukaks. Off-road seltskonnast keegi on ikka näppinud ja oskab nõuga aidata.
Eks ikka seal kus ise pole on piimajõed ja pudrumäed

Olen ehitustehnikal silma peal hoidnud kuna Eestis on nõudlus kasutatud(200-500kg) pinnasetihendajate vastu olemas kuid pakkujaid vähe.
Peale 2 kuulist silma peal hoidmist Rootsi,Soome ja Inglismaa saitidel saan öelda ühte:
Kuna minu eesmärk oleks osta odavalt,müügikorda teha(korralik remont ja hooldus kuna maine on tähtsam kui mõned eurid) teha ning kallimalt Eestis edasi müüa siis minu kasum sõltuks sellest kui palju müüja mulle valetab.
Pildi pealt on nad kõik ilusad ning puhtad.Jutt ka juures,et 4a vana aga "worked few hours" .
Ehk siis kui ise kohapeal kontrollimas ei käi on suur võimalus vastu pükse saada ning kohal käimise ning transpordiga muutub asi mõtetuks.
Võib olla kui leian endale partneri kes elab välismaal ja saab väikse kuluga asju kontrollida ning mulle saata võtan uuesti teema käsile.
Kesk Eurooplase jaoks oleme meie vaesed ja lollid kellele peabki Lääne vanaraua maha müüma kalli raha eest sest oleme veidi pimestatud.
www.estmotor.ee väikemootorid ja ehitustehnika . Kito tõsteseadmed