18-12-2014, 19:36 PM
Pole küll auto-moto teemaline, aga siin kõik asjalikumad meistrimehed koos. Nimelt käsil palkmaja renoveerimine. Asi nüüd niikaugel, et tuleb otsustada, kas jätta savi laele, välja visata või mingi osa jätta. Maja mõõdud on umbes 12 x 8m, 2. korruseline, mõlemal pool vintskapp. Hetkel kihi paksus u. 20 cm. Katus eterniit, kunagi oli kivi.
Peast on läbi käinud 2 varianti:
1. Kõik savi maha, asemele müratõkkeplaat ja kivivill. Katuseks tuleb uus eterniit (104 plaati = 2,6t) ja katuse soojustuseks jällegi kivivill (20-25 cm).
2. Jätta savi u. 10 cm kiht, peale 10 cm kivivill. Katus sama.
Kogu savikihti ei tahaks jätta, sest soojustuse jaoks ka ruumi vaja. Laetaladelt tahaks ka koormat vähemaks.
Ise eelistaks esimest, aga olen siit-sealt kuulnud ja siitki ühest teemast lugenud, et ei tohi savi maha visata, seinad hakkavad mängima. Küsimus siis selline, et kui hull see asi tegelikult on? Kas hakkab iga tuulekese ja ilmamuutusega mängima? Või isegi seinad laiali vajuma? Kui ma soojustan kivivillaga, siis ehk selle raskusest juba piisab?
Ootaks eelkõige omal nahal läbielatud kogemusi.
Peast on läbi käinud 2 varianti:
1. Kõik savi maha, asemele müratõkkeplaat ja kivivill. Katuseks tuleb uus eterniit (104 plaati = 2,6t) ja katuse soojustuseks jällegi kivivill (20-25 cm).
2. Jätta savi u. 10 cm kiht, peale 10 cm kivivill. Katus sama.
Kogu savikihti ei tahaks jätta, sest soojustuse jaoks ka ruumi vaja. Laetaladelt tahaks ka koormat vähemaks.
Ise eelistaks esimest, aga olen siit-sealt kuulnud ja siitki ühest teemast lugenud, et ei tohi savi maha visata, seinad hakkavad mängima. Küsimus siis selline, et kui hull see asi tegelikult on? Kas hakkab iga tuulekese ja ilmamuutusega mängima? Või isegi seinad laiali vajuma? Kui ma soojustan kivivillaga, siis ehk selle raskusest juba piisab?
Ootaks eelkõige omal nahal läbielatud kogemusi.

3D modeleerimine.