20-02-2015, 11:45 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-02-2015, 18:08 PM ja muutjaks oli unimüts.)
(19-02-2015, 19:11 PM)Daff Kirjutas: Kui suuri akusid kasutate T-25 tüüpi traktoril reduktorstarteri puhul. Mitme ampertunnine aku oleks otstarbekas osta, arvestades, et soov on käivitada vahel ka miinustemperatuuriga.
Kui vaja kindlust külmakraadidega ja masin on korras. (loe laadimine taga, õlid vedelad, eelsüüteküünal(küünlad) korras), siis ei ole vaja suurt akut. Samas kui näiteks masin seisab -10 kraadiga paar kuud kasutamata, siis aku tühjeneb.
Ise olen näinud väiksemahulisi ja suuremahulisi akusid peal. Rusil kasutame juba mitmendat aastat 180Ah ja kas 1200A. T25a peal oleme aastaid kasutanud 100Ah kandis akusid. (900-1000A) Siiamaani vähemalt 5a julmalt vastu pidanud ja parim pidas isegi 12aastat. Kõik oleneb ka kelle aku ostad.
Olen taksojuhtidega rääkinud tutvunud, et mis peab vastu.
Exide - odav saast - reklaami ohver. -1a ja läbi
Punane härg.- ei lae end täis. Ja 2a läbi
Varta, Bosch -- Peaks olema sama kontsenr. Viimasel ajal ühed parimad tooted. Kardavad ka külma. Vajalik akule ümbris ümber panna.
Kõiksugu tundmatute nimedega akudest vaataks suure kaarega mööda. Kui just jõuluvana uksetaha uhiuut akut ei ole jätnud.
Minu isiklik kogemus on, et kõige parema aku on tootnud Delphi, kuid seda Eestist leida juba keeruline.
Originaal auto akud ka suht head. Kuid neid leida juba keeruline.
Kuid see kõik on hülgemöla. Reaalne eestlane on nii koi, et jookseb esimesse lammarisse ja võtab kõige odavama aku sealt. Et pärast saaks end kiruda.
Igavuseks võiks selle teema läbi lugeda
http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=155805
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.