14-05-2015, 16:07 PM
(14-05-2015, 12:06 PM)mlsluik Kirjutas: Mõtlesin pigem teie paanilist kartust lääne määrete ja laagrite ees mida jumala pärast vene masinal kasutada ei tohiks ning üleüldse on kõik ülejäänud mõttemaailmaga inimesed valearvamustega paganad kes ei tohiks vähimalgi määral tehnikaalaselt sõna võtta...
Oda oda Teil hr Mlsluik on ikka väga vale arusaam minu mõttemaailmast. Vene tehnika juures mul enamikul lääne õlid sees - selles osas olete valesti aru saanud. Mu sõnavõttudes olen alati vihjanud, et võimalusel kasutada lääne õli , kuna vene omade kvaliteet on alla igasuguse arvestuse.
Laagrite osas käib arvatavasti mul lauapealt rohkem tuntud firma laagreid läbi kui te elujooksul näinud olete. Lihtsalt vene masinate juures on mul olnud põhimõte, et masin võiks olla koostatud sama kvaliteediga (või parema) kui tehasest välja veeres. igasuguste hammakate ja muude poltide mutrite kohta võiks kirjutada tuhat teemat, miks vene aegsed on paremad kui tänapäeva omad. Teisalt peaks minu silmis masin korralikult koostatud olema, et kes vähegi kunagi masinat remontima hakkab küsib, miks masin nii heas seisukorras on ja kas see on tehase seades või on seda remontitud.
Igasugused idiootsused ja tavotinärakad vean ma kuusakoskisse. Aastas läheb oma kümme masinat sinna küll. ( Teie puhul aga tundub, et veata need kuusakoski kandidaadid hoovile. )
Kokkuvõttes näide elust enesest:
https://www.youtube.com/watch?v=WwGt1G1eN30
(14-05-2015, 12:27 PM)MAZ Kirjutas: Miks mitte lasta asjatundjal teha? Palju asju oleneb ka inimese sissetulekutest, kui sul kuupalk on 500EUR siis see paneb veidi ikka mõtlema,et kuhu oma raha kulutada.
Palga number on 99% inimestel kahe kõrva vahel kinni. Mu eelmistest juttudest tuli ju otse välja, kas tasub kulutada suurem summa raha, et saaks ise teha. Või lasta korralikult teha poole odavamalt. Isiklikult ma tööd ei pea enam otsima, see otsib juba mind ise... Lihtsalt olen leidnud, et mõningad tööd tuleks edasi anda neile, kes seda igapäevaselt teevad. Ise samal ajal enda tööga raha teenides.
(14-05-2015, 14:59 PM)2715 Kirjutas:(14-05-2015, 12:38 PM)tamburiin Kirjutas: Sellistele tingimustele ei vasta aga kõik inimesed. Nõukaaegse mentaliteediga- et ah käib küll, kui läheb katki, siis teeme uuesti,ei ole tänapäeval midegi teha.
Mina seda üritangi propageerida et kui teha siis üks kord ja korralikult aastateks kestma.
Tööpingid on olemas ja muide mitte ärastamise teel saadud vaid oma teenitud raha eest ostetud ja remonditud niiet kannatab ka täpsemaid asju teha kui purjus treial kolhoosi töökojas.
Aegajalt ikka mõni hädaline astub sisse nässus hüdrosilindriga niiet see isetegevus on selge.
Paar inimest on muidugi tagurpidi välja läinud et nii kallis ja kuskil keegi Stjopa teeb kähku ära.
Painutab varre sirgeks, koputab toru ümaramaks ja raha võtab poole vähem.
Küsimus on selles, et enam ei tunta ära uksepeal, kumma mehega on tegu. Olen aastatega paljude juurde sattunud, kes kaugelt tunduvad just õiged mehaanikud - jutu järgi. Kuid hiljem on detail nii pekki keeratud, et sobib vaid paadi ankuriks. (seda nii 5 kui 40eurise tunnihinnaga töötegija juures)
Varem tõesti olid kasuks kõiksugu remont komplektid. Poest on ka enamikele asjadele detaile võtta. Kuid kunagi ei saa kindel olla, kas detaili vahetus ka on õigustatud või on hullemas olukorras kui vana.
Silindri juurde minnes.
Ostad remontkomplekti ära. vahetad ära. See et ta 20a säärt kulutanud on ja see ovaalne on seda ei märka. Või kui märkad siis vahetad ka selle ära. Järgmisena tahaks kolvile lääne tihendeid. Jälle vaja treialit. Silindri hüldsitoruga sama teema, see ei maksa midagi, kuid kuidas selgeks teha, et see detail läbi. - Eriti just juhul kui teed seda üks kord kümne aasta jooksul. Seetõttu leiangi, et mõningad tööd (siinjuures ka silindri remont) tuleks lasta kellegil teha, kes teeb 10 silindrit päevas.
Pole ju vaja kulutada hunnik aega sita töö tegemise peale endal, kui lõppkokkuvõttes võiks ajaga midagi mõistliku ette võtta.
OT:
Möödaminnes.
Olen aru saanud, et kui mehaanikul on kõik lauad lookas, detailid pilla palla laiali töökohas (garaazis) siis tuleb selg pöörata ja uksest välja tagasi minna. Sellise vennaga ei ole midagi teha.
Samas kui töökohta (mitte töökoja lattu) saab puhaste riietega siseneda ja väljuda, siis tasub ka sinna tagasi minna järgmise probleemiga.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.