Postitused: 6,887
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Pane sellele manomeetrile joonlaud kõrvale ja tee uus pilt!
Ma olen üsna kindel, et paar nädalat tagasi jäi keldris üks miinusega algava skaalaga manomeeter näppu.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
kas see niiduki lülitus mitte kuulsidur ei peaks olema?
ja manomeetrite müügipäev on ju loetud tundide kaugusel. tagadil.
Postitused: 659
Teemad: 24
Liitus: Nov 2008
Maine:
7
Kuulidega toimub siis lülitus jah kus siis kuulid keeratakse oma pesadest välja ja see liigutus surub kaks metallplaati kokku. Aga justnimelt see, et kas seal metallplaatidel peaks vähemalt ühel mingi siduriketta katte sugune asi kah peal olema või käibki asi juba tehasest raud rauaga. Ja kui sinna (oletame et läheb hästi ja leian vanarauahunnikust sobiva läbimõõduga siduriketta) see ketta kate paigaldada, siis teoorias peaks nii mehhanismi eluiga kui ka pidamine paranema ju?
Praegu oma 100+ kiloga neid kahte plaati kokku surudes see sidur ei rakendu olulisel määral. Kerge takistus tuleb aga niidukit selline veerandkõva asi liikuma ei pane...
Ennem sõidan aeglaselt ja jään totaalselt hiljaks kui et enam kunagi kuskile ei jõua.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
niipalju kui mina oma murupõkat osandanud olen, siis mingit friktsiooni seal küll pole ja pidamise probleeme pole täheldanud. seega võiks arvata, et ehk on sinu massinal miskit otsa saanud.
Maine:
95
Homme vaatan.
Maine:
95
Kahjuks ei ole leitav hetkel.
Postitused: 701
Teemad: 18
Liitus: Jan 2004
Maine:
5
30-09-2016, 12:39 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-09-2016, 12:39 PM ja muutjaks oli
Gravity.)
Hetkel peaga vastu seina tunne.
Nimelt ma ei suuda leida kedagi kes müüks Minski/MTZ 05 sidurikettaid.
Helistades läbi motopoed siis lähim tarneaeg olevat umbes 1 kuu. Mõnest kohast ootan veel vastust.
Ideeliselt sobivad mulle ka kasutatud kuid mitte päris eluea lõpus olevad kettad. 6tk neid vaja.
Jutt mitte metall ketastest vaid just vahe frikatsiooni ketastest. Tekstoliidist vms tehtud.
Võib olla olen lihtsalt rumal või on need varuosad juba tõelised haruldused.
www.estmotor.ee väikemootorid ja ehitustehnika . Kito tõsteseadmed
Postitused: 870
Teemad: 3
Liitus: Feb 2012
Maine:
13
Mul üks sulle/mulle kell on umbes 100mm.
Kui on raha, siis ostan bensiini ja sõidan tsikliga. Kui ei ole, siis sõidan ilma.
Postitused: 2,321
Teemad: 22
Liitus: Jan 2010
Maine:
27
01-10-2016, 12:25 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-10-2016, 12:26 PM ja muutjaks oli
pen.skar.)
Ksf Gravity! On sovhoosi ajast mingid sidurikettad 21 kaupa punti seotud. Välismõõt 133,5 mm. Sise 93, paksus asbestpadja kohalt 3,5 mm. Kaheksa nükki. Śaavad olla rubla kahekümneviiese, Tuula või Iz omad- muid kaherattalisi iseliikujaid sovhoosil polnd(K-175 kah).
Postitused: 3,617
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
Miks on boksermootori nimi boksermootor?
(googel ei vasta. Loogiliselt võiks äkki poksimisest tuleneda?)
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 659
Teemad: 24
Liitus: Nov 2008
Maine:
7
See on jah seotud sellega, et subaru mootori kolvid liiguvad nagu poksija rusikad...
Ennem sõidan aeglaselt ja jään totaalselt hiljaks kui et enam kunagi kuskile ei jõua.
Postitused: 3,617
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
02-10-2016, 22:23 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-10-2016, 01:41 AM ja muutjaks oli
13piisab.)
(02-10-2016, 20:06 PM)nustu826 Kirjutas: See on jah seotud sellega, et subaru mootori kolvid liiguvad nagu poksija rusikad...
Subaru bokser on "poisike" - kõigest pool sajandit vana. Bokser ise on patenteeritud juba 19saj lõpul ja toodetud 20saj alul. Meil (ja ka mujal) on enim levinud vanemad boksermootorid VW-lt, mis omavad algsete modifikatsioonide tootmise algust juba 1930-l.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flat_engine
..aga tunnistan, et küsimusepüstatus ei ole päris minu poolt - mu naine päris telereklaami peale, mis on boksermootor ja jätkuküsimus oli, miks nimi selline on. Jäin vastamisega jänni
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"