04-10-2016, 18:18 PM
Ei ole elu sees ühtegi puuri teritanud ja pole ka plaanis.
(04-10-2016, 18:20 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas:(04-10-2016, 18:18 PM)veix__ Kirjutas: Ei ole elu sees ühtegi puuri teritanud ja pole ka plaanis.
Kas Sina oledki see mees,kellel kodus terve kuhi puure ja kõik nürid?
(04-10-2016, 21:00 PM)veix__ Kirjutas: Mul on piisavalt head puurid ja piisavalt vähe puurimist, et minu kasutamise juures teritada pole vaja. Ja kui peaks ka mõni puur nüriks minema (näiteks 2-3 tk aastas), siis odavam on uued osta kui hakata teritamiseks vajalikke riistasid ostma + hulk vaba aega (mida on vähe) sellega tegelemiseks.
(04-10-2016, 21:50 PM)veix__ Kirjutas: Nugasid teritan sellise seadmega, mille kahe rulliku vahelt tera vaja läbi lükata-tõmmata ja saab hea küll. Ehk siis mingis mõttes võrrleldav puuri teritamisega teritusmasinaga.
(04-10-2016, 21:08 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Poe järjekorras lähed halliks,puuriteritamine on tõesti köki-möki. Sellega saab igaüks hakkama. Tee proovi.
(05-10-2016, 12:26 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Ja maru rahulik peab olema,pean ütlema,maru rahulik!Nii huvi pärast küsin - kui palju vedelat rahustit läheb selle 1mm puuri teritamise peale? Seda ma tean, et enne peene töö alustamist peab käte värisemise ära saama, aga doseerimine on tähtis!
(05-10-2016, 10:01 AM)muska71 Kirjutas:(04-10-2016, 21:50 PM)veix__ Kirjutas: Nugasid teritan sellise seadmega, mille kahe rulliku vahelt tera vaja läbi lükata-tõmmata ja saab hea küll. Ehk siis mingis mõttes võrrleldav puuri teritamisega teritusmasinaga.
Kui ikka naispool noad ära nüritab nt mustad kraanikaussi hunnikusse koos teiste kahvlite lusikatega siis noa tera sedavõrd tüma,et viidatud teritaja ei tee midagi,aitab ainult käiamine.
(05-10-2016, 17:33 PM)veix__ Kirjutas:Suvel kala vaja puhastada ja terav nuga vajalik.Naine lasi kah viidatud riistast noa mõne korra läbi ja andis nö terava noa mulle,no sõrme ka haava tekitada polnud võimalik,garaazi käiama ja siis oli naine kah rõõmus terava noa üle.(05-10-2016, 10:01 AM)muska71 Kirjutas:(04-10-2016, 21:50 PM)veix__ Kirjutas: Nugasid teritan sellise seadmega, mille kahe rulliku vahelt tera vaja läbi lükata-tõmmata ja saab hea küll. Ehk siis mingis mõttes võrrleldav puuri teritamisega teritusmasinaga.
Kui ikka naispool noad ära nüritab nt mustad kraanikaussi hunnikusse koos teiste kahvlite lusikatega siis noa tera sedavõrd tüma,et viidatud teritaja ei tee midagi,aitab ainult käiamine.
Õnneks seni on saanud kõik, juba 10 aastat.
(05-10-2016, 17:33 PM)veix__ Kirjutas: Õnneks seni on saanud kõik, juba 10 aastat.Noaga õiendamise eest saabki kümme aastat kui kehv ahvukaat on!
(05-10-2016, 12:26 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: No Kõuts!
Võta oma nürid puurid kaasa ja tule ükskord mulle külla! Eks siis selgub,et kas oskan või mitte. Mina ikka väidan,et oskan. Sellepärast,et viimase teritamise ajal sain augu sisse nagu naksti. Olen ka võimeline alla millimeetriseid puure teritama ilma luubi ja prillideta. Panen umbes-täpselt silma järgi.
Ja maru rahulik peab olema,pean ütlema,maru rahulik!