Postitused: 1,706
Teemad: 154
Liitus: Feb 2003
Maine:
3
Tartus oli nii tund-poolteist sadanud, kui eile öösel Ülenurmelt liikuma hakkasin. Sai tehtud paar proovipidurdust erineva lumekattega ja ikka sai nii mitmelgi hilisemal pidurdusel enne ringteid ja ristmikke armatuuris "Tracktion Control" tuld nähtud. Eks see nii olegi, kes väsinum või uljam või lihtsalt mõttesse vajunud, võib esimese libedaga "otse minna". Selle sügise esimene libe tõi endaga kaasa hulga maha sõidetud märke ristmikel ja paneks ka need samasse kategooriasse.
Postitused: 124
Teemad: 1
Liitus: Mar 2012
Maine:
3
Minu kogemus täna tööjuurest hoopis selline, et kaks poolhaagisega juhti kolmest keerasid sita kokku. Üks jäi asfaltplatsil kinni, väidetavalt pidid uued rehvid nii sitad olema.
Teine härra valis hooldamata kõrvalteel tiba liialt suure liikumiskiiruse ning pidurdades lohistas end teelt välja, ei midagi hullu kuid lähim traktor ka välja sikutada ei suutnud.
Kolmas mees samades oludes sõitis nagu tavalisel päeval.
Postitused: 5,275
Teemad: 71
Liitus: Oct 2011
Maine:
130
Seoses teehooldega... lepingud sõlmitud aga masinaid selle lumega igatahes veel tellitud ei ole, ainult mõned kõnniteed lasti ära lükata. Eks tegelikult õige ka, mida neid mõtsateid ikka nühkida kui antud hetkel pääseb veel kasvõi siguliga läbi. Tihtipeale on näha kuidas resurssi raisatakse mõtetult, talve lõpus aga lutsutakse pöialt.
Põhi ja tugimaanteed tuleb muidugi puhtaks saada aga igat teejuppi hõõruda vist ei tasu paari lumehelbe pärast... või mis?
See ongi talv, talvel on lumi ja jää, teinekordki võib libe olla... Kui ilm ei meeldi siis keda siin süüdistada, Peep Taimlat või?
Sander Õigus võttis ükskord väga hästi selle libeduse teema kokku
'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
Ulila Jäärada FB
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
(03-11-2016, 09:23 AM)v6sa Kirjutas: (03-11-2016, 05:58 AM)maisalup Kirjutas: Võiksid vähemalt lume ära lükata, soola ei tahagi, aga see lobjakas on isegi hullem kui kiilasjää
Kui kiiresti härra jaoks siis sahk ilmuma peaks, et ei oleks põhjust nuriseda?
Vähem vingumist ja rohkem arvestamist, tavaline talv ju.
Huvitav miks hr v6sa alati turja kargab kui keegi midagi riigi või valla tegemiste kohta sõna võtab? Minu arust tulebki vinguda, sest teisiti lihtsalt asjad ei liigu ja kui ei vingu, siis näitab elu, et kumm hakkab aina rohkem ja rohkem venima. Nähtud siin korduvalt, kuidas kuu aja sees liigub lumelükkaja korra läbi, kui inimesed peavad tellima eraldi traktoristi, sest valla oma ei tule lihtsalt. Või kui kevadel on paari talu juurde minev valla tee nii auklik, et sõiduautoga sealt läbi lihtsalt ei lähe. Minu arust tulebki kisada ja vinguda kohe kui põhjust on. Ja ärge hakake ajama midagi 'money talks' või minge linna elama... Lobjakas teel on sama klassi turvalisus nagu purjus peaga sõit või arutu kihutamine. Kui ühe jaoks eraldatakse hiigel summasid, et liiklust turvalisemaks muuta, siis lobjaka lükkamisest on kõigil poh, kuna see ei too pappi tagasi ning tänu sellele tehakse seda tööd ainult äärmisel juhul ja vastu tahtmist. Kõige hullem on sellise tegevuse juures ajupesu, kus räägitakse hommikust õhtuni inimestele, et just nemad ongi kõiges süüdi ja ärge vinguge. Hoidke need kuradi teed puhtad.... Tehku seda suvise haljastuse arvelt või bürokraatia vähendamise arvelt aga teed peavad puhtad olema kogu aeg, iga ilmaga. Inimestele on halvad teeolud üks suurimaid riske üldse teedel liigeldes. Eile oli 200 pauku + teine niipalju millest ei teatatud. Surma sai üks inimene ja seda kõike ühe päeva jooksul. Ärge vinguge...my ass
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 1,179
Teemad: 22
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
Võtan lahti Eesti ilmakaardid...külma kuni -2,4 C. Minu talupoja mõistus ütleb, et keemiaga peaks olema ühe ja kahenumbri teed SOOLAMÄRJAD. Või on see palju tahetud? Või Eestis kehtivad teissugused loodusseadused?
Postitused: 1,797
Teemad: 81
Liitus: Jun 2004
Maine:
19
Kas kellegi on infi, et kas see mujal maailmas maapõue peidetav ja keskonnaohtlik kloriid (NaCl ju on kallis) juba visati meil maha või muutusid teed niisama sõitmisest lumelögaseks?
Postitused: 2,374
Teemad: 9
Liitus: Feb 2010
Maine:
13
Vot seal kus mina sõidan pole siiani teed lükatud, aga täna hommikuks oli lumi õnneks jääks sõkutud/külmunud ja lausa lust oli kohe sõita.
Selleks kohaks on vana viljandi maantee, seda ei lükata ega remondita, omal vastutusel sõidad, isegi meie riiklik kruusatee on siiani lükkamatta, sõitsin põlvini tuisuvaalud täna kõik madalamaks, et kui külma teeb, siis on meeldivam sealt läbi sõita. Valla teed on paremini hooldatud kui riigi omad.
Mina tean seadust et 24 tundi peale tuisu lõppu peab olema puhtaks lükatud, nüüdseks on juba 48 tundi möödas... Minu jaoks olekski mõistlik max 24h peale tuisu lõppu plats puhtaks teha. Kuna mul ei ole riista pikenduseks maasturit siis on minu auto lume sügavuse suhtes suht tundlik
Postitused: 216
Teemad: 0
Liitus: May 2005
Maine:
5
Sahk ees autoabi järel on vist tänapäeva autojuhi unistus,mulle tundub nii.Kus see talv on,lihtsalt fekaal suveilm,tõstaks parem seda gaasijalga natuke kõrgemale ja enamus muresid on lahendatud.Kui autojuht rooli taga ei saa oma asjaga hakkama pole mõtet süüdistada ümbritsevat maailma vaid vaatama ikka peeglisse.Mina sain oma õppetunni kätte 30aastat tagasi kui ma kruvisin elu esimesed Nokia naastrehvid alla ja arvasin et olen nüüd maa peale laskunud jumal.Aga ei olnud,viiendal kilomeetril käis lumi üle katuse ja traktoril oli tegu et auto põllult kätte saada.Enne seda sai viis aastat suvekummiga talvläbi sõita ilma kraavis käimata ja pärast jumalastaatuset ilmajäämist on ilma kraavideta hakkama saadud.