18-11-2016, 01:02 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 18-11-2016, 01:05 AM ja muutjaks oli linnuke.)
(18-11-2016, 01:25 AM)valev Kirjutas: No vot, siia ongi kõik peidetud. Raha enam ei teeni metallitööga aga kuna tohutu tööriista park on aegade jooksul kogunenud (väljaarvatud treipink)siis hobikorras ikka nokitseb.Mõnikord ei puutu mitu nädalat rauda. Vahel jälle mitu päeva hoolega raua kallal.Ja siis kui on tuju teha ja mõne poldi taha jääb asi seisma siis vajub kopp ette kui pean kusagile sõitma hakkama ja veel mitu päeva ootama.Ja sellisest hiina jamast jätkuks mul terveks eluks mis veel alles on.Peale seda läheks kõik emeksisse.Pink läbi ja kellegil pole seda nagunii vaja.Kui korralik pink osta siis peab ta ka tootma hakkama.
(17-11-2016, 23:33 PM)giguli Kirjutas: Mul tööriistamarketi hiina pink täitsa olemas. http://www.tooriistamarket.ee/et/metalli...nk-250x550 läbi paindub hästi. Õnneks ei ostnud uuena. Tera hoidik on ka kuidagi pehme võitu, poltidest ei hakka rääkimagi. Automaatne ettenihe on küll olemas aga tagurpidi keeret lõigata ei saa. 0,2mm täpsusega töö teeb enamvähem lihtsalt aga alla selle enam masina enda mõõtusi uskuda ei saa. Samas kui vaeva näha siis saaba ka istuga laagripesai teha aga see on parajalt ajamahukas. Oma projektidele olen samas kõik vajaliku kodus teinud. Usun, et kooli pink on parem, seal juba visuaalselt rohkem rauda, kahjuk omal pole õnnestunud seda kasutada.Mul sama pink olemas, ostetud uuena aga mitte sellise hinnaga nagu praegu, krooni ajal maksis see pink ca. 14000, hind on ikka reipalt tõusnud tänaseks. Supportis oli uuest peast suured lõtkud ning suurema lõikesügavuse korral andis järgi, ei hoidnud mõõtu. Selle vastu aitas kui liugurid rohkem peale keerata. Tagapukk polnud ka tsentris, seda sai ka reguleeritud. Poldid on esimese asjana vaja välja vahetada, ei tea mis materjalist need tehtud. Terahoidja on pehme, see on järgmisena otsi andmas. Lihtsamad tööd saab tehtud, ei pea iga jupi pärast tõmblema. Sobivad terad olen Tagadilt ostnud, kilohinnaga - ei maksa suurt midagi. Ega erilist täpsust ei saagi nõuda, piisava harjutamise korral saab oma asjad tehtud. Limbi näitusid ei usalda, ikka nihik abiks. Isegi pidurikettaid olen seal üle lasknud, selleks oli vaja rakis nuputada. Huvitav nüanss on et pink on 3-faasiline aga ilma nullita ning kui plaanisin kohtvalguse sellele monteerida siis ei suutnud kuidagi nulli leida, lõpuks seda polnudki, tuli eraldi toide orgunnida. Oleksin ehk mingi muu pingi ostnud aga suur vene oma ei mahu kuhugi, väiksed kaasaegsed aga liiga kallid või ei suutnud sobivat toona kuskilt leida, praegu juba valikut oleks.
(18-11-2016, 23:57 PM)jänkuonu Kirjutas: Pole küll treipingi jutt aga ehk sobib natuke ikka teemaga kokku.
Nimelt tekkis majapidamisse üks freespink aga liisavarustust napib.Üht koma teist on juba soetatud aga sarnasest pöördalusest on vahest ikka kõva puudus.Päris uued jäävad hinnalt liialt kalliks ja kasutatud ei ole minuni jõudnud.Ehk on foorumirahva seas kellegil selline vidin ülearu,et kaupa teha.
(26-11-2016, 23:49 PM)Roland Kirjutas: Ma siis saan aru,et rihmad sellel keerulised.Ei ole keerulist midagi :mõõdad rimapikkuse lindiga ära ja lähed minu antud firmasse või mõnda analoogsesse ning tehakse rihm korralikst materjalist valmis.Nahast rihm jääb ikkagi venima +jätku müra.
Kuid nr 2 ja 3 pilt.
Mille jaoks see asjake on??
(25-12-2016, 01:20 AM)Provoker23 Kirjutas: Mu jaoks pigem on küsimus, et kas saab mõne puksikese ja laagripesa treimisega hakkama või ei saa. Asi taandub alati hinna taha millega kätte saada oleks võimalik. Nagu ma aru saan, siis seesama suur ratas ongi siis nn terahoidja.